середа, 19 вересня 2018 07:21

"Вони хочуть, щоб я померла" - російська модель заявила, що її отруїли "Новачком"

"Вони хочуть, щоб я померла" - російська модель заявила, що її отруїли "Новачком"
Внаслідок отруєння у ресторані Prezzo у британському місті Солсбері постраждали російська модель 30-річна Анна Шапіро та її чоловік-британець, бізнесмен 42-річний Алекс Кінг. Фото - The Sun

Внаслідок отруєння у ресторані Prezzo у британському місті Солсбері постраждали російська модель 30-річна Анна Шапіро та її чоловік-британець, бізнесмен 42-річний Алекс Кінг.

16 вересня вони з чоловіком орендували будинок поблизу Солсбері. Збиралися потім поїхати до Південного узбережжя Британських островів. Анна спитала у власниці, де можна поїсти. Та запропонувала відвідати Prezzo. Це недалеко від піцерії Zizzi, де стало погано Сергію та Юлії Скрипалям. Про це Шапіро розповіла британському виданню The Sun.

За словами росіянки, у ресторані вона замовила флорентійську піцу, а її чоловік - морського окуня, овочі та картоплю. Також вони випили білого вина. Під час їжі Алексу стало погано і він пішов до туалету. Коли через 15 хв він не повернувся, Анна пішла за ним. Чоловік лежав на підлозі, з рота йшла піна. Жінка почала кликати на допомогу, потім їй теж стало зле.

Анна Шапіро вважає, що вона стала об'єктом нападу з боку російських спецслужб, як і Скрипалі. За словами росіянки, її батько був високопоставленим військовим чиновником. Нещодавно втік до Лондона, бо почав отримувати погрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані у вбивстві Скрипалів є шпигунами - розслідування

"Прихильники Путіна націлені на мене. Вони хочуть, щоб я померла, тому що я виступаю проти Путіна і відвернулася від своєї країни. Росія здатна на все", - сказала Шапіро.

За словами Анни, вона народилася у Нижньому Новгороді, але 2006 року отримала громадянство Ізраїлю, хоч її родина була проти. 2008 року Шапіро переїхала до Лондона і незабаром зустріла Алекса. Вони одружилися лише минулого місяця.

Чоловік, якому стало зле в італійському ресторані Prezzo в англійському місті Солсбері у неділю 16 вересня 2018-го, пеербуває в критичному стані. Аналізи показали - в організмах хворих немає слідів нервово-паралітичної речовини "Новачок". Правоохоронні органи продовжують розслідувати, чи пару отруїли навмисне.

Зараз ви читаєте новину «"Вони хочуть, щоб я померла" - російська модель заявила, що її отруїли "Новачком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути