неділя, 05 травня 2019 09:47

Війська Асада з росіянами бомбили сирійську провінцію Ідліб

Війська Асада з росіянами бомбили сирійську провінцію Ідліб
Руйнування в провінції Ідліб. dw.com

Війська президента Сирії Башара Асада та його російські союзники завдали масивних бомбардувань у північносирійських провінціях Ідліб та Хама. Жертвами бомбардувань стали шестеро цивільних, серед них двоє дітей.

4 травня спостерігачі Сирійського центру спостереження за дотриманням прав людини, який знаходиться в Лондоні, нарахували щонайменше 110 ударів з повітря, пише DW.

Від атак постраждали три лікарні: медзаклади обслуговують в середньому до 11 тисяч пацієнтів щомісяця, однак змушені припинити роботу через завдані руйнування, повідомляє dpa.

З моменту ескалації збройного протистояння між урядовими сирійськими військами та опозицією кількість загиблих під час авіанальотів досягла 69 осіб, повідомили спостерігачі.

Повідомляють про застосування військами Асада та росіянами близько 50 бочкових бомб. Їх скидали з гелікоптерів, зазначають активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтували та катували: встановили українців, які воюють у ПВК "Вагнер"

Сирійський центр спостереження спирається на дані, отримані від власної мережі інформаторів. Незалежних підтверджень цих повідомлень немає.

Цього ж дня сирійський уряд направив убік провінцій Хама та Ідліб сухопутні з'єднання. За даними кореспондента AP, до цих провінцій вирушили колони з танками, бронетехнікою та сотнями військовослужбовців.

У Дамаску наголошують, що бомбардування спрямовані проти військових об'єктів ісламістів. За даними сирійського державного інформагентства SANA, удари з повітря урядових військ завдавалися насамперед по розташованих в провінції Ідліб об'єктах ісламістського угруповання "Тахрір аш-Шам", близького до терористичної організації "Аль-Каїда".

До Сирії відправлять російського генерал-полковника, який захоплював Крим. Андрій Сердюков буде очолювати російське військове командування.

Зараз ви читаєте новину «Війська Асада з росіянами бомбили сирійську провінцію Ідліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути