пʼятниця, 26 квітня 2019 14:47

Ґвалтували та катували: встановили українців, які воюють у ПВК "Вагнер"
9

Служба безпеки України встановила особи українців, які є членами російської приватної компанії "Вагнер".

За даними СБУ, вони брали участь у російської військової агресії на Донбасі та військовому конфлікті у Сирії, пише прес-служба СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що 8 українських найманців були членами тактичної групи "Карпати".

Улітку 2016-го на великому десантному кораблі "Цезар Куніков" Чорноморського флоту ВМФ РФ їх вивезли в Сирію.

ТРГ "Карпати на десантному кораблі ЧФ РФ "Цезар Куніков"
Фото: СБУ
Докази переправлення вагнерівців на кораблі "Цезар Куніков" до Сирії
Докази переправлення вагнерівців на кораблі "Цезар Куніков" до Сирії
Громадяни України, члени ПВК "Вагнер" зліва Сафоненко Юрій Вікторович, уродженець Донецьку так званий отаман козачого союзу області війська донського (КСОВД) яка складалася з криміналітету області та займалася лиходійством на окупованих територіях, зправа Богданов Олексій Валерійович, уродженець Донецька, так званий осавул та заступник отамана КСОВД
Російські пропагандисти з ресурсу "Русская весна" підтвердили злочини, які чинять сепаратисти на Донбасі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На адмінкордоні з Кримом спіймали бойовика

Там вони перебували у складі ротно-тактичної групи "Весна" під командуванням росіянина Дмітрієва Олексія Павловича, 1977 року народженння.

СБУ встановила, що 2014-го громадяни України Сафоненко Юрій Вікторович і Богданов Олексій Валерійович на окупованій території Донбасу сформували загін "КСОВД".

За інформацією окупантів, цей загін складався з криміналітету, який протягом 5 років займався катуваннями, зґвалтуваннями, викраденнями мирних жителів непідконтрольних Україні територій.

Злочини набули широкого розголосу, і 2018-го пропагандистський канал "Русская весна" у своєму матеріалі визнав лиходійства.

Окупанти розформували КСОВД через обурення місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін створює привід для подальшого застосування армії проти України — Турчинов

Загалом Служба безпеки України встановила особи 125 українських громадан, які причетні до злочинів на території України, Сирії, ЦАР і Судану.

Факти використання кораблів ЧФ РФ для перенаправлення найманців до "гарячих" точок підтвердив колишній російський військовий Коваленко М.А.

Він переправляв членів ЧВК "Вагнер" на флагмані Тихоокеанського флоту ВМФ РФ ракетному крейсері "Варяг".

ПВК "Вагнер" — це російська приватна структура з пошуку найманців і залучення їх до військових кампаній, які веде РФ. Була присутня на Донбасі, у Сирії для підтримки режиму Башара Асада та в Судані. 7 лютого 2018-го вони, замаскувавшись під сирійців, атакували позиції курдів і США. Після цього американська сторона звернулася до Росії з пропозицією прибрати своїх військових. Після традиційної відповіді "іх там нет" американська авіація розстріляла позиції вагнерівців.

До Каракаса столиці Венесуели прилетіли 2 літаки Міністерства оборони Росії. Іл-62 та Ан-124 – одні з найбільших транспортних літаків у світі. Ними прибули 99 російських військовослужбовців або ж бійців приватних військових компаній.

Зараз ви читаєте новину «Ґвалтували та катували: встановили українців, які воюють у ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути