понеділок, 10 грудня 2018 08:15

У Франції вивчають причетність Росії до "жовтих жилетів"

У Франції вивчають причетність Росії до "жовтих жилетів"
У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "жовтих жилетів". Фото - ТСН

У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "жовтих жилетів".

Цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підкоряється прем'єр-міністру Едуару Філіпу, повідомляє видання "Еко".

Розслідування почалося через повідомлення про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета "Таймс" з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка "жовтим жилетам". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Парижі: для розгону "жовтих жилетів" задіяли 8 тисяч поліцейських

Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство "Блумберг". Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували рух "жовті жилети" деякі російські державні ЗМІ. Однак поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі.

"Зараз ще занадто рано, щоб дати оцінку твердженням "Таймс", - пише французька газета.

Росія може бути причетна до заколотів під час протестів у Франції. Про це заявила Служба безпеки України. Таке припущення зробили на підставі світлини, на якій під виглядом протестувальників позують фінансовані російськими спецслужбами особи, які брали участь у фейкових виборах у ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «У Франції вивчають причетність Росії до "жовтих жилетів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути