неділя, 09 грудня 2018 12:34

СБУ побачила руку Кремля у протестах у Франції

Автор: facebook.com/SecurSerUkraine
  Сорлін Фабріс та Касав'є Моро
Сорлін Фабріс та Касав'є Моро

Росія може бути причетна до заколотів під час протестів у Франції.

Про це заявила Служба безпеки України. Таке припущення зробили на підставі світлини, на якій під виглядом протестувальників позують фінансовані російськими спецслужбами особи, які брали участь у фейкових виборах у ДНР і ЛНР.

"Протягом останніх років Москва наполегливо намагалася взяти під контроль європейські радикальні громадсько-політичні структури... Сьогодні ті ж самі радикали під прапорами так званої ДНР та під кураторством співробітників ФСБ і ГУ ГШ ЗС РФ складають вже практичний іспит. За спиною мирних мітінгувальників вони вдаються до організації безладів та актів насилля у Франції", - ідеться в повідомленні СБУ.

СБУ продемонструвала фото з Парижу, на якому двоє чоловіків тримають прапор ДНР. За версією СБУ, із прапором самопроголошеної республіки позують Сорлін Фабріс, член "Міжнародного аналітичного центру "Катехон", пов'язаного з російським бізнесменом Костянтином Малофєєвим, і громадянин Росії Ксав'є Моро, учасник громадської організації "Схід Франція - Солідарність Донбас", який був "спостерігачем" на псевдовиборах в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провокував паніку: схопили чоловіка, який виконував завдання РФ

Протести "жовтих жилетів" розпочалися у Франції в середині листопада у зв'язку з підвищенням цін на пальне, проте згодом коло вимог протестувальників розширилося: вони хочуть підвищення зарплат, зменшення податків і відставки президента.

Як повідомили в Альянсі забезпечення демократії - підрозділі Німецького фонду маршала США, що стежить за прокремлівською діяльністю, проросійські Twitter-акаунти розповсюджували неправдиву інформацію про протести "жовтих жилетів", намагаючись зруйнувати репутацію президента Франції Еммануеля Макрона.

Зараз ви читаєте новину «СБУ побачила руку Кремля у протестах у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути