Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2023 08:25

Винищувачі Швеції та Данії перехопили російський військовий літак

Винищувачі Швеції та Данії перехопили російський військовий літак
Російські літаки регулярно патрулюють Балтійське море, що спонукає скандинавські країни реагувати. Фото: pixabay.com

Винищувачі Швеції та Данії вперше разом перехопили у повітряному просторі над Балтійським морем російський військовий літак.

Це був російський Іл-20 – літак радіолокаційної розвідки та РЕБ, повідомили міністерства оборони обох країн.

"Це перший випадок такої співпраці між двома скандинавськими країнами. Іл-20М, який здатен створювати радіоелектронні завади та проводити радіоелектронну розвідку, прямував із Калінінграда на захід у міжнародному повітряному просторі. Два шведські Jas 39 Gripen та два данські F-16 Fighting Falcon виявили його між данськими островами Зеландія та Борнгольм. Винищувачі спільно простежили за курсом російського літака, після чого повернулися на свої бази", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники

Російські літаки регулярно патрулюють Балтійське море, що спонукає скандинавські країни реагувати. Тож це була звичайна операція, але вперше військово-повітряні сили Данії та Швеції працювали спільно, скоординувавши перед цим свої дії.

"Це плід кількох років наполегливої ​​роботи, покликаної тісніше об'єднати північні країни. Приємно бачити, що співпраця проходить так злагоджено", – заявив начальник відділу операцій у данському повітряному командуванні Ганс Сковмозе.

7 квітня, румунські винищувачі F-16 перехопили російські літаки Су-25. Винищувачі Росії помітили у міжнародних водах у зоні відповідальності НАТО.

17 березня британські та німецькі винищувачі перехопили російські літаки. Судна росіян пролітали поблизу повітряного простору Естонії, яка є країною-членом НАТО.

Два винищувачі Typhoon союзників перехопили російський військовий пасажирський літак Ту-134. Він супроводжував два винищувачі Су-27 і військово-транспортний літак Ан-12.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі Швеції та Данії перехопили російський військовий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути