вівторок, 04 січня 2022 16:48

Винесли рішення щодо сексуальної експлуатації "малюка" з обкладинки Nirvana

У США окружний суд Каліфорнії відхилив позов проти гурту Nirvana від 30-річного Спенсера Елдена, який скаржився на сексуальну експлуатацію.

Елден подав до суду минулого року, заявивши про незаконне використання гуртом його оголеного дитячого фото на обкладинці альбому Nevermind, пише BBC.

"Суддя відхилив скаргу Елдена, але дозволив внести зміни до позовних документів до 13 січня. Юристи учасників Nirvana Дейва Грола та Кріса Новоселіча, удови соліста гурту Курта Кобейна Кортні Лав, а також фотографа Кірка Веддела заявили, що чоловік протягом 30 років отримував вигоду зі своєї популярності та навіть зробив тату з назвою альбому в себе на грудях. Адвокати музикантів також наголосили, що термін давності за позовом минув понад 10 років тому", - йдеться у повідомленні.

У початковому позові Елден стверджував, що дитиною не міг надати дозвіл на використання свого зображення на обкладинці. Його законні опікуни нібито теж не давали згоди на використання фото. Елден заявив, що знімок викликає у нього "екстремальний і постійний емоційний стрес", а також призвів до втрати заробітної плати та "насолоди від життя". Водночас він відтворював знамениту світлину на 10-ту, 17-ту, 20-ту й 25-ту річниці виходу альбому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюк з обкладинки альбому Nirvana через 20 років знову заліз в басейн

Автор: JOHN CHAPPLE
  Відтворене фото у дорослому віці
Відтворене фото у дорослому віці

Nevermind - другий альбом американського рок-гурту Nirvana. Випущений у вересні 1991 року. Здобув статус діамантового в США й Канаді - продано понад 1 млн примірників. Загальний тираж Nevermind - 30 млн копій. На зображенні альбому 4-місячний оголений Елден пливе під водою у напрямку гачка з купюрою $2. Батькам Спенсера Ренаті та Ріку Елденам заплатили $200.

Зараз ви читаєте новину «Винесли рішення щодо сексуальної експлуатації "малюка" з обкладинки Nirvana». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути