пʼятниця, 05 травня 2023 03:13

Викрадених українських дітей перевиховують в дусі "руского мира"

Викрадених українських дітей перевиховують в дусі "руского мира"
Точна кількість українських дітей, депортованих російськими військами, невідома. Фото: ТСН

Росія депортувала з України велику кількість дітей.

При цьому були порушені їх інтереси, йдеться у звіті ОБСЄ про депортацію Росією українських дітей від початку війни у лютому 2022 року, передає Gazeta.ua.

"Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях або в Російській Федерації, українські діти розміщуються в установах або в російських сім'ях, включаючи усиновлення або опікунство. Якою б не була форма устрою, українські діти перебувають в повністю російському середовищі, включаючи мову, звичаї та релігію. Вони зазнають проросійської інформаційної кампанії, яка часто зводиться до цілеспрямованого перевиховання", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поплічниця Путіна дала інтерв'ю журналістам США – у Зеленського різко відреагували

В ОБСЄ зазначають, що російська сторона створює різні перешкоди для українських сімей, які прагнуть повернути своїх дітей додому.

Групі експертів не вдалося визначити точну кількість дітей, депортованих російськими військами, але факт великомасштабного переміщення українських дітей не заперечується ні з Україною, ні з Росією, йдеться у звіті.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія не надає жодної інформації про вивезених з України дітей.

"Російська сторона ніколи не давала і не дає нам жодних цифр. Ні щодо всиновлених, ні щодо дітей, які там перебувають, ні щодо інформації, де вони перебувають і у яких умовах", - зазначив Лубінець.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Викрадених українських дітей перевиховують в дусі "руского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути