Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2024 09:39

Військові КНДР перетнули кордон з Південною Кореєю

Військові КНДР перетнули кордон з Південною Кореєю
Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли після того, як десятки військових КНДР ненадовго перейшли на територію Південної Кореї. Фото: pixabay.com

Десятки військових із КНДР перетнули межу з Південною Кореєю.

Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли, пише Yonhap із посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

"Близько 20-30 північнокорейських солдатів, які працюють у демілітаризованій зоні, у вівторок знову ненадовго перейшли на територію Південної Кореї, а потім повернулися на свій бік після попереджувальних пострілів з боку Південної Кореї. Це стало другим порушенням кордону з боку Північної Кореї менш ніж за два тижні після аналогічного інциденту 9 червня", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НАТО пояснили, на що вказує анонсований візит Путіна в КНДР

Представник Об'єднаного комітету заявив, що інцидент, схоже, був випадковим.

З квітня Північна Корея розгорнула сотні військ у прифронтових районах для проведення низки заходів, таких як встановлення мін, зведення стін і будівництво доріг для військових операцій.

"Ці дії є заходами для посилення внутрішнього контролю над північнокорейськими військовими і жителями та запобігання їхнім спробам перетнути кордон", - звітує Об'єднаний комітет начальників штабів.

Російський диктатор Володимир Путін 18-19 червня здійснить дводенний візит до Північної Кореї, де проведе переговори з лідером країни Кім Чен Ином.

Це буде перша поїздка Путіна до Пхеньяна за 24 роки, яка стане візитом у відповідь після поїздки Кіма на Далекий Схід Росії у вересні минулого року, де два очільники провели рідкісну для них зустріч. Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Однією з головних цілей візиту Путіна до КНДР, на думку оглядачів, буде пошук шляхів розширення військових зв'язків Москви і Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «Військові КНДР перетнули кордон з Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути