субота, 23 квітня 2022 06:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ продовжують атакувати Азовсталь попри наказ Путіна - заява в ОБСЄ

Війська РФ продовжують атакувати Азовсталь попри наказ Путіна - заява в ОБСЄ
Металургійний завод "Азовсталь" у Маріуполі продовжують атакувати російські терористи. Фото: ukrinform.ua

Окупаційні війська Росії продовжують атакувати завод "Азовсталь" у Маріуполі на Донеччині попри нібито наказ російського президента Володимира Путіна припинити штурм.

Це свідчить про втрату контролю диктатора над своєю армією або про його чергову спробу всіх обдурити, заявив постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ, пише "Укрінформ".

"Вчора (21 квітня. -Gazeta.ua) Володимир Путін заявив про перемогу у Маріуполі. Отже, у мене є запитання. Чому російські військові продовжують атакувати Азовсталь, попри чіткий наказ їхнього президента припинити обстріли? Чи означає це, що російський президент втратив контроль над власною армією? Чи ж Путін просто хоче нас обдурити, як він це зазвичай робить, щоб відвернути нашу увагу?" - риторично поцікавився Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя

Попри розрахунки Кремля, українська армія продовжує воювати в оточеному Маріуполі, зруйнованому потужними бомбардуваннями Росії.

"Володимир Путін також назвав дії Росії в Маріуполі "успіхом". Цей "успіх" означає зрівняне з землею місто, тисячі вбитих і закатованих мирних жителів. Буквально вчора, відповідно до супутникових знімків, у передмісті Маріуполя Мангуші виявили 300-метрову братську могилу", - додав Цимбалюк.

Український посол також показав дві фотографії: Донецька, який відповідно до брехні російських дипломатів "обстрілювали" вісім років, і Маріуполя – міста, яке повністю знищила російська армія всього за вісім тижнів.

Цимбалюк наголосив, що з метою порятунку українських міст, зокрема, Маріуполя, Росія має зіткнутися з посиленням міжнародних санкцій проти неї та подальшою ізоляцією.

21 квітня у Росії поширили відео, на якому Володимир Путін сидить за столом із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Путін нібито наказує йому припинити штурм Азовсталі, назвавши його "недоцільним". Міністр оборони своєю чергою відрапортував про "звільнення Маріуполя", за винятком згаданого заводу, де перебуває "2 тис. націоналістів" (захисників українського Маріуполя. - Gazeta.ua).

Зустріч Шойгу та Путіна стала приводом для нових фотожаб.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ продовжують атакувати Азовсталь попри наказ Путіна - заява в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути