пʼятниця, 22 квітня 2022 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя

Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя
Секретар РНБО України Олексій Данілов. Фото: tsn.ua

Постачання необхідного в Маріуполь на Донеччині відбувалося за допомогою гелікоптерів. Захисники міста просили лише боєприпаси.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю, передає "Українська правда".

"Це не треба казати, але я вам скажу, що коли ми почали туди відправляти гелікоптери вночі і коли питали, що треба, то вони просили боєприпаси. Не воду, не їжу, хоча це теж доставляли", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов пояснив, чи відновлюватиме Україна ядерний статус

Зазначив, що зараз ситуація в Маріуполі складна, але "вона там ніколи не була легкою". За його словами, оборонці Маріуполя "відтягують на себе велике угруповання російських військ".

Данілов запевняє, що для допомоги мешканцям і захисникам міста "робиться все, що можливо й неможливо".

"Повірте, якщо була б хоча б одна фізична можливість для того, щоб розв'язувати це питання, ми б його розв'язали", - підсумував секретар РНБО.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму заводу "Азовсталь" у Маріуполі попри наявність там цивільних маріупольців. Зокрема жінок, дітей і літніх осіб.

Увечері того ж дня полк "Азов" повідомив, що завод "Азовсталь" практично знищений. Росіяни скидають на завод "надпотужні бомби", а під завалами "перебуває багато людей".

Командир "Азова" підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати зелений коридор для цивільних людей, бо в місті "лік іде на години".

Зараз ви читаєте новину «Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути