четвер, 09 березня 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Війна в Україні триватиме довго" - оглядач Жак Шустер

"Війна в Україні триватиме довго" - оглядач Жак Шустер
Оглядач Жак Шустер вважає, що Захід має забезпечити Україну запасом боєприпасів, щоб могла хоча б протистояти граду російських снарядів / Die Welt

Думки у німецькому виданні Die Welt оглядача Жака Шустера

Люди тільки наважилися сподіватися, що широкомасштабні повітряні нальоти на енергопостачання в Україні вже закінчилися, коли Росія зробила ще одну масовану атаку. Результат - тяжкі руйнування, перебої у подачі електроенергії та опалення, не кажучи про загрозу взяття Бахмута, який важко утримувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми накопичили можливості для масштабної атаки" - Ігор Романенко

Знову і знову Москві вдається нарощувати свої зусилля, коли здається, що вона вже слабшає. Кремль зазнає великих втрат? Так. Чи має він проблеми з підтриманням бойового духу своїх військ? Так, очевидно. Чи зашкодять йому західні санкції? Так, зашкодять.

Але, дивлячись на Росію, не можна ігнорувати три речі. Вона належать до такої гігантської імперії, як Ісаакіївський собор у Санкт-Петербурзі.

Людське життя завжди цінувалося в Росії менше, ніж у Європі

По-перше, людське життя завжди цінувалося у Росії менше, ніж у Європі. Цинізм великий. Смерть вважається частиною життя, особливо коли стосується інших. Набагато триваліше, ніж на Заході, російське керівництво байдуже до жертв. Як із сторни противника, так і зі своєї.

По-друге, не лише у Сирії Москва вела війну на знищення з максимально руйнівною силою. Вона була частиною російської війни протягом століть. Навіть Наполеон це знав. З прицілом на царську імперію він також першим заговорив про це. Таким чином, рівень руйнувань в Україні буде продовжуватися, доки не буде досягнуто якогось припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Адміністрація Байдена боїться можливого розпаду РФ" - експосол США Джон Гербст

По-третє, російські солдати майже ніколи не були належним чином екіпіровані для бою. Повідомлення про брак запасів, неадекватне продовольство і невиплату зарплатні російським солдатам сягають XVIII століття. Якби їх було зібрано, то ці записи могли б заповнити цілі бібліотеки.

Тим не менше, відповідному армійському керівництву часто вдавалося швидше ненавмисно, ніж свідомо імпровізувати бойовий дух та талант, і зберігати його у військах. Це не означає, що Росія виграє кожну війну. Поразки у Кримській війні, Російсько-японській війні та Першій світовій війні є контрприкладами.

Війна в Україні буде тривалою. Знову і знову це призводитиме до жорстоких розчарувань тих, хто розраховує на швидкий кінець

Опирайтеся, допоки Росії не набридне. Загалом, однак, йдеться про те, що ця війна в Україні триватиме довго. Знову і знову це призводитиме до жорстоких розчарувань тих, хто розраховує на швидкий кінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія була, є та буде загрозою" - ексміністр оборони Латвії

Для Заходу це насамперед означає нарешті забезпечити Україну надійним, постійним запасом боєприпасів, щоб могла хоча б елементарно протистояти граду російських снарядів, доки ціна війни не стане занадто високою для Москви. На більше сподіватися годі.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Війна в Україні триватиме довго" - оглядач Жак Шустер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути