Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 14:45

"Війна в Україні робить нас біднішими" - міністр фінансів Німеччини про небажання запроваджувати ембарго на російські енергоносії

"Війна в Україні робить нас біднішими" - міністр фінансів Німеччини про небажання запроваджувати ембарго на російські енергоносії
Фокус Крістіан Лінднер

У Німеччині не хочуть запроваджувати ембарго на російські енергоносії в рамках санкційної політики ЄС за вторгнення в Україну.

Про це сказав міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер в інтерв'ю Bild.

"Усі варіанти на столі. Санкції вже є безпрецедентними. Але вони мають ударити по режиму Путіна й не поставити під загрозу стабільність Німеччини", - відповів Крістіан Лінднер на питання журналістів, чому Німеччина продовжує фінансувати кампанію розпалювача війни Путіна в Україні шляхом імпорту газу й нафти.

Він також гарантував, що наступної зими в Німеччині ніхто не змерзне.

"Ми нарощуємо резерви й відкриваємо альтернативні джерела постачання. Це теж коштує великих грошей, але це необхідно", - сказав Лінднер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина має бути обережною в допомозі Україні, щоб не стати мішенню РФ - віцеканцлер

"Війна в Україні робить усіх нас біднішими. Наприклад, тому що ми маємо платити більше за імпортні енергоносії", - зауважив міністр.

Цю втрату добробуту не може компенсувати навіть держава. Але можемо пом'якшити найбільші потрясіння, і ми це робимо. Ось чому ми підтримуємо нужденних і забезпечимо роботу компаній, для яких є загроза. Але оскільки фінансування обмежене, ці заходи можуть бути лише тимчасовими, додав він.

Російський Газпром припинив участь у німецькій компанії Gazprom Germania та всіх її активах, серед яких Gazprom Marketing & Trading.

Про це повідомила російська компанія.

Російський Газпром припинив участь у німецькій компанії Gazprom Germania та всіх її активах, серед яких Gazprom Marketing & Trading.

Клієнти й ділові партнери в Європі відмовляються вести справи з росіянами.

Раніше міністерство економіки Німеччини розглянуло націоналізацію підрозділів Газпрому й Роснєфті через занепокоєння щодо безпеки постачання енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «"Війна в Україні робить нас біднішими" - міністр фінансів Німеччини про небажання запроваджувати ембарго на російські енергоносії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути