пʼятниця, 28 квітня 2023 11:47

Виходила 320 років: перестануть видавити одну з найстаріших газет світу

Виходила 320 років: перестануть видавити одну з найстаріших газет світу
Одна з найстаріших газет світу закриває друковану версію. Фото: eastnews.ua

Австрійська Wiener Zeitung, яка є однією із найстаріших газет світу, припинить випуск друкованого тиражу та перейде в онлайн-формат.

Відповідне рішення ухвалив напередодні парламент країни, йдеться на сайті видання. Влада Австрії перевела в мережу публікацію офіційних документів, тож друкована версія стала непотрібною.

"Востаннє щоденна газета має вийти друком 30 червня. Водночас планується вихід щонайменше 10 друкованих тиражів на рік залежно від наявних коштів", – сказано в рішенні парламенту країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Playboy вирішив долю офісу в Україні

Wiener Zeitung створить медіахаб, контент-агентство та навчальний центр для журналістів. Водночас роль газети як офіційного друкованого органу перейде до окремої державної онлайн-платформи. Це відповідає європейській директиві про централізацію та публікацію офіційної інформації в інтернеті.

Уряд планує виділити €16,5 млн на нову бізнес-модель, із яких €7,5 млн піде на саму Wiener Zeitung, ще €6 млн – на навчання журналістів та виконання інших завдань Media Hub Austria, а €3 млн – на інформаційну платформу.

Майже половину з понад 200 працівників газети, 40 із яких є журналістами, можуть звільнити, повідомила профспілка видання.

Wiener Zeitung була заснована в 1703 році під назвою Wiennerisches Diarium. Видання перейменували у 1780 році. Колишня приватна газета, яка виходила двічі на тиждень, була націоналізована австрійським імператором Францом Йосифом I у 1857 році, ставши офіційною газетою країни. Нині тираж Wiener Zeitung становить близько 20 тис. примірників у будні дні та приблизно вдвічі більше у вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Виходила 320 років: перестануть видавити одну з найстаріших газет світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути