четвер, 17 серпня 2023 13:25

Відомий курорт охопила потужна пожежа: почалась масова евакуація
21

На Тенерифе спалахнула масштабна лісова пожежа
Фото: eastnews.ua
На Тенерифе спалахнула масштабна лісова пожежа
На Тенерифе спалахнула масштабна лісова пожежа
На Тенерифе спалахнула масштабна лісова пожежа
На Тенерифе спалахнула масштабна лісова пожежа

На Канарському острові Тенерифе спалахнула потужна лісова пожежа.

Іспанська влада терміново евакуювала чотири села, розташовані неподалік осередку вогню, пише Reuters.

"Цей запобіжний захід запровадили через лісову пожежу, що спалахнула у вівторок увечері в природному парку, який оточує вулкан Тейде – найвищу вершину Іспанії. Зокрема, були евакуйовані села Аррате, Чивісая, Медіа-Монтанья та Ахафона. Для боротьби зі стихією скерували близько 10 гелікоптерів, 150 пожежників і 50 військовослужбовців", – сказано в повідомленні.

Пожежа почалася в густому лісовому регіоні крутих ущелин у північно-східній частині Тенерифе. Складна місцевість створила значні труднощі для вогнеборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стихійне лихо у США забрало понад 110 життів

"Ця пожежа посилиться, тож ми попросили додаткові кошти. Стихійне лихо переважно охопило ліс Корона (національний парк), там багато соснових дерев і лісів. Це крута місцевість, тому потрібна авіація", − заявила президентка ради Тенерифе Роза Давіла.

Воду на охоплену вогнем територію парку скидали з гелікоптерів. У середу вогонь поширився на близько 130 га поблизу вулкана Тейде.

Влада Тенерифе віддала наказ про закриття в'їзду до лісу довкола вулкана. Водночас два аеропорти Тенерифе працюють у штатному режимі.

Хвиля спеки прокотилася Канарськими островами, висушивши численні регіони та посиливши небезпеку руйнівних лісових пожеж.

Сейсмічна активність вулкану Етна на італійському острові Сицилія раптово підвищилася. 14 серпня там розпочалося виверження. Аеропорт у місті Катанія тимчасово закрили, повідомляє ANSA. Рух транспорту на дорогах обмежили.

Попіл, який викинувся вулканом, призвів до зупинки або уповільнення дорожнього руху. Мер Катанії видав наказ тимчасово обмежити рух двоколісних транспортних засобів (велосипедів і мотоциклів) на дві доби та знизити швидкість руху всіх транспортних засобів до 30 км/год на всіх вулицях міста.

У місті Ріфуджо Сапієнца зафіксували випадання вулканічного попелу. Комунальники почали вивозити його з вулиць. Місцевих мешканців закликали самостійно збирати вулканічний пісок, який потрапив у приміщення, і виносити його до малих контейнерів біля будинків.

Зараз ви читаєте новину «Відомий курорт охопила потужна пожежа: почалась масова евакуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути