Ексклюзиви
неділя, 20 травня 2018 06:06

Відьми, розбиті серця та прабатько Інтернету – 5 найдивніших місць, які варто відвідати в Європі
5

Існують пам'ятки, які щороку відвідують тисячі туристів. Вони лишаються популярними впродовж років, не втрачаючи свою актуальність віками. І водночас є місця, які відомі лише вузькому колу людей.

Destinationtips зібрала п'ять найдивніших пам'яток Європи, які вважає вартими, аби побачити наживо.


1. Прокляте селище Колобраро, Італія. Розташоване на пагорбі, у долині річки Сінні в північній Італії. Містечко, про яке італійці бояться говорити вголос, а мешканці сусідніх селищ обминають його іншими шляхами. Тут постійно відбуваються стихійні лиха та автомобільні аварії, а у місцевого населення з самого народження спостерігаються вади розвитку (як наприклад, наявність двох сердець чи трьох легеней). Попри це щоліта тут проводять фестиваль "Нічних Жахіть", який приваблює до себе усіх бажаючих туристів. На вході завжди продають захисні амулети, а гостей розважають фокусами та магічними історіями цього міста.

Автор: Shutterstock
  Місто проклятих Колобраро - вхід лише для безстрашних
Місто проклятих Колобраро - вхід лише для безстрашних

2. Кафедральний Собор Юсто, Іспанія. Колишній монах Юсто Калего витратив більше п'ятдесяти років на будівництво собору. При цьому він не мав жодної освіти в області архітектури чи інженерингу. Собор знаходиться у місті Мехорадо-дель-Кампо і відкритий для відвідування туристами кожних вихідних.

Автор: Shutterstock
  Собор архітектора-початківця, монаха Юсто Калего
Собор архітектора-початківця, монаха Юсто Калего

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старий вокзал, Ланцюговий міст, пам'ятник імператору - Київ, якого вже немає

3. Пивоварня Старкенберг, Автрія. Пропонує своїм гостям поплавати у басейнах, наповненими пивом. Тут розташовано сім чотирьохметрових басейнів з більше ніж двадцятьма тисячами літрів пива. Бажаючим надається можливість попірнати у старом пиві, яке вже непридатне до вжитку протягом години чи двох.

Автор: Shutterstock
  Пивний басейн пивоварні Старкенберг - лише для плавання
Пивний басейн пивоварні Старкенберг - лише для плавання

4. Музей зруйнованих стосунків, Хорватія. Цей музей – виставка персональних речей колишніх коханців, супроводжених короткою історією стосунків. Знаходиться у місті Загреб. Постійно поповнюється експонатами від розлучених пар з усього світу. У 2011 році отримав нагороду як найбільш інноваційний музей. У 2016 році засновники відкрили ще один філіал музею – в Лос Анджелесі, що в США.

Автор: Shutterstock
  Хорватський музей, де зберігається пам'ять втрачених стосунків
Хорватський музей, де зберігається пам'ять втрачених стосунків

5. Мунданеум, Бельгія. Інформаційне сховище, яке також називають "Містом знань". Засноване двома науковцями Полем Отле та Анрі Лафонтеном у 1920 році в Брюселі. Пол Отле назвав це місце колекцією "усієї історії людства з самого її початку". Науковці удвох збирали історичні відомості та згруповували їх у картотеку, результатом чого стали 12 мільйонів карток інформації з різноманітних галузей знань. Проіснувало до 1934 року. У 1998 році було відкрито музей Мунданеум, де зібрано усі дані, які вціліли після смерті науковців.

Автор: Shutterstock
  Прабатько Гугла, де зібрано усі знання з історії людства
Прабатько Гугла, де зібрано усі знання з історії людства

З 1 квітня в Індії обмежать відвідування гробниці Тадж-Махал трьома годинами.

Це зроблять, щоб уникнути тисняви, повідомляє "Сегодня".

Найчастіше число туристів, які відвідують визначну пам'ятку, досягає 50 тисяч осіб на добу. Вони перебувають там протягом всього дня. Це створює тисняву. З 1 квітня квитки на відвідування Тадж-Махала матимуть ліміт по часу - не більше 3-х годин

Зараз ви читаєте новину «Відьми, розбиті серця та прабатько Інтернету – 5 найдивніших місць, які варто відвідати в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути