понеділок, 08 листопада 2021 19:53

Видання Kyiv Post тимчасово закрили

Видання Kyiv Post тимчасово закрили
Редакція видання Kyiv Post / Kyiv Post

Українське англомовне видання Kyiv Post тимчасово закрилося.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті видання.

"Одного разу ми сподіваємося знову відкрити газету - вже більшу і кращу", – заявив видавець Аднан Ківан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лаврські попи напали на журналістів

Головний редактор Браян Боннер заявив, що йде з посади після закриття газети і збереження її архівів.

У заяві редакції вказується, що вони дізналися про закриття сьогодні, 8 листопада, вранці, коли прийшли на роботу. Ще кілька тижнів тому Ківан заявляв про інші плани – видавати україномовну версію видання.

Зранку 8 листопада працівники Kyiv Post прийшли на роботу, де дізналися, що їх звільнено. Ще три тижні тому власник, одеський забудовник Ківан, заявляв, що має інші плани - розширити Kyiv Post і запустити україномовне медіа під тим же брендом.

Редакція вважає припинення роботи видання і звільнення колективу розплатою Ківана за попередні заяви журналістів про спроби видавця втручатися в роботу редакції. Ківан офіційно заявив про плани реорганізувати Kyiv Post та перезапустити видання вже за місяць із новою командою.

"Вважаємо, що таким чином власник позбавляється незручних, чесних і принципових журналістів. Для міжнародної спільноти Kyiv Post був основним джерелом новин протягом 26 років. Ми були зразком високих професійних та етичних журналістських стандартів. Саме тому кожен президент і уряд намагалися тиснути на Kyiv Post", – зазначено в заяві редакції.

У заяві редакції також сказано, що журналісти запропонували Ківану продати газету чи передати торговельну марку Kyiv Post в руки редакції. Але він не погодився.

"Ми закликаємо наших читачів, рекламодавців, бізнесменів, дипломатів, міжнародні організації і всіх, хто обстоює принципи незалежної журналістики, підтримати нас", – йдеться у заяві редакції.

Kyiv Post у жовтні 1995 року заснував медіамагнат Джед Санден. Тижневий тираж видання складає близько 7000 екземплярів. У 2018 році одеський мільйонер сирійського походження Ківан купив Kyiv Post у його власника Мухаммада Захура. Вартість угоди була $3,5 млн. Своєю чергою, Захур купив Kyiv Post у його засновника Джеда Сандена в 2009 році за $1,1 млн.

Kyiv Post змінює формат і планує стати мультимедійним. Перезавантаження видання займе близько місяця, повідомив власник, бізнесмен Ківан.

Зараз ви читаєте новину «Видання Kyiv Post тимчасово закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути