неділя, 10 липня 2016 12:39

Від Росії на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро буде лише одна легкоатлетка

Від Росії на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро буде лише одна легкоатлетка

На олімпіаду до Бразилії поїде тільки одна легкоатлетка з Росії. Всім іншим Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила. Виняток стрибунка у довжину Дар'я Клішина, повідомляє Deutsche Welle.

"Тренер знаменитої стрибунки з жердиною Олени Ісимбаєвої Євген Трофимов сьогодні заявив, що їй прийшла відмова участі в олімпіаді, як і всім іншим. Дар'ї Клішиній дозволили через те, що вона тренується не в Росії", - коментує ситуацію керівник правового управління Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олександра Брилліантова.

IAAF відхилила заявки не тільки членів олімпійської збірної РФ, але і клопотання росіян про участь в чемпіонатах Європи та світу серед юнаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОК підтвердив дискваліфікацію російських легкоатлетів, але зробив винятки

За словами Діамантової, юристи ОКР посилили підготовку до розгляду позову на захист російських спортсменів в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Дарині Клішиній дозволено виступати на Олімпіаді-2016 і інших міжнародних змаганнях під нейтральним прапором. У повідомленні IAAF вказується, що від російських атлетів надійшло в цілому 136 заявок про дозвіл як виняток брати участь в міжнародних змаганнях в індивідуальному порядку. Вони не заплямовані скандалом навколо масового вживання допінгу в Росії.

Нагадаємо, 1 липня російська четвірка з академічного веслування відсторонена від Олімпіади в Ріо через позитивну допінг-пробу одного зі спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: А якби спонсором був Газпром?

Зараз ви читаєте новину «Від Росії на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро буде лише одна легкоатлетка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути