неділя, 22 листопада 2020 00:29

Вибори в Грузії: провладна партія заявила про перемогу

Вибори в Грузії: провладна партія заявила про перемогу
Виборці вибирали з двох кандидатів, які показали найкращі результати. Фото: Ехо Кавказу

Провладна партія "Грузинська мрія" заявила про перемогу в другому турі виборів, у якому відмовилися брати участь опозиція.

За попередніми результатами, всі 17 мажоритарних кандидатів "Грузинської мрії" виграють у другому турі парламентських виборів. Про це заявив виконавчий секретар "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе, пише "Ехо Кавказу".

Другий тур парламентських виборів проходив в 17 одномандатних округах, де за підсумками голосування 31 жовтня жоден мажоритарний кандидат не отримав більше 50% голосів, необхідних для перемоги. Виборці вибирали з двох кандидатів, які показали найкращі результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії почалися масові протести

"У нас є попередні результати виборів. Як і очікувалося, всі 17 кандидатів "Грузинської мрії" отримали депутатські мандати. Відповідно, "Грузинська мрія" буде представлена в парламенті 90 депутатами. Серед опозиції місця розподілилися наступним чином: 36 мандатів у "Єдиного національного руху", п'ять - у "Європейській Грузії", по чотири мандати - у партій "Лело", "Стратегія Агмашенебелі", "Альянсу патріотів" і "Гірчі", у партії "Громадяни" - два мандати, а у Лейбористської партії - один", - розповів Кобахідзе.

За офіційними результатами першого туру парламентських виборів, які відбулись 31 жовтня, владна партія "Грузинська мрія" перемогла з 48,15% голосів. Опозиційні партії одразу ж після оголошення результатів заявили про фальсифікації. 21 листопада завершився другий тур виборів. ЦВК повинна підвести результати в ніч на 22 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Грузії: провладна партія заявила про перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути