Ексклюзиви
середа, 04 березня 2020 08:42

Вибори у США: на праймериз у демократів перемагає Джо Байден

Вибори у США: на праймериз у демократів перемагає Джо Байден
Фото: Народна правда

На праймериз Демократичної партії США, що проходять у "супервівторок" 3 березня, за прогнозами, в штатах Вірджинія, Північна Кароліна, Алабама, Оклахома, Теннессі і Массачусетсі перемагає колишній віце-президент 77-річний Джо Байден. Праймеріз - це прямі таємні вибори. Їх проводяться на рівні штату. "Супервівторок" - вівторок на початку лютого або березня в рік президентських виборів. У більшості штатів проходять попередні вибори - праймеріз. "Супервівторок" є визначальним для багатьох кандидатів. Демонструє головні шанси на майбутнє обрання представником від своєї партії

Головний суперник, сенатор Берні Сандерс, переміг у рідному Вермонті, Колорадо і Техасі, пише DW.

Кокуси в Американському Самоа виграв колишній мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг. Кокуси використовують для первинного висування кандидатів у президенти від політичних партій. Кокуси, поряд із праймеріз, є офіційними заходами. На них визначають кандидатів у президенти США.

Попередні голосування у самих партіях у перший вівторок березня проходять відразу в 14 штатах: Каліфорнії, Юті, Колорадо, Міннесоті, Оклахомі, Техасі, Арканзасі, Алабамі, Теннессі, Массачусетсі, Північній Кароліні, Вірджинії, Мені, Вермонті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер Стаєр вибув з передвиборчих перегонів у США

Голосувати за Байдена закликали екс-мер міста Саут-Бенд в штаті Індіана Піт Буттиджич, сенатор від Міннесоти Емі Клобучар і колишній депутат Палати представників з Техасу Бето О'Рурк, які вийшли з президентської гонки. Праймеріз демократів будуть проходити до початку червня. Їх кандидат буде офіційно висунуто на партійному з'їзді в липні. 10 березня первинні вибори серед демократів пройдуть в Айдахо, Мічигані, Міссісіпі, Міссурі, Північній Дакоті і штаті Вашингтон.

На думку 65% американських виборців, чинному президенту США Дональду Трампу "безумовно" або "ймовірно" вдасться переобратися на другий термін. Але не всі вони голосуватимуть за нього, про це свідчать результати опитування, проведеного YouGov для CBS News. У переобрання Трампа вірить третина прихильників демократів, водночас серед республіканців 9 із 10 опитаних заявили про перемогу чинного президента на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у США: на праймериз у демократів перемагає Джо Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути