Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 18:45

Вибори президента Сполучених Штатів обійшлися без зловживання даними користувачів соцмереж

  Джозеф Байден переміг без мікротаргетингу
Джозеф Байден переміг без мікротаргетингу

Джозефу Байдену вдалося отримати перемогу на президентських виборах у Сполучених Штатах без залучення мікротергетингу, на відміну від свого попередника Дональда Трампа. Такими думками поділився з Gazeta.ua блогер Артем Албул.

Коли кілька років тому на президентських виборах у Штатах переміг Дональд Трамп, однією з важливих причин називали роботу з соцмережами: завдяки вивченню бази людей, вдалося вплинути на думку виборця прицільно. З нинішньої перемоги Байдена можна зробити висновок, що ці інформаційні технології вже активно не застосовуються.

"Тут питання було не в самій технології, а в тому, що кілька років тому вона була достатньо передовою та використовувалась не усіма. Перевага команди Трампа була в тому, що вони працювали з цим більш щільно. Вони співпрацювали з компанією Кембридж аналітика, і тоді це мало вплив. Зараз ця технологія просто більш зрозуміла і поширена, і тому доступна обом кандидатам. Мені здається, що зараз про такий вплив, про цей мікротаргетинг, говорити можна менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден збирає інформацію про ворожі дії Росії

Якщо Трамп свого часу переміг з незначним відривом від опонентки Гілларі Клінтон, то відрив Байдена від Трампа зараз значно більший. Думаю, що переважна більшість виборців Трампа і залишилися з ним. Тому що він зачіпає якісь важливі емоційні моменти в першу чергу. І це імпонує певній кількості людей, які схильні до конспірологічного мислення", - каже Артем Албул.

Інавгурацію президента США Джо Байдена подивились майже 40 млн телеглядачів. Церемонію Дональда Трампа 2017-го подивилось на 4% менше, повідомило Axios.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента Сполучених Штатів обійшлися без зловживання даними користувачів соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути