четвер, 18 березня 2021 12:56

Відень не екстрадує Фірташа, бо він пов'язаний з верхівкою влади - австрійські ЗМІ

Відень не екстрадує Фірташа, бо він пов'язаний з верхівкою влади - австрійські ЗМІ
Зв'язок Дмитра Фірташа із австрійським кацлером відшукали ЗМІ. Фото: rudenko.kiev.ua

Затягування екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа до США урядом Австрії має об'єктивну причину: зв'язки з "Австрійською народною партією" та безпосередньо канцлером Себастьяном Курцом.

Про це вдалося дізнатися австрійським ЗМІ, повідомляє ZackZack.

"У четвер, 4 березня, Себастьян Курц вирушає до свого друга "Бібі" Нетаньяху. Він хоче домовитися щодо співпраці в питаннях вакцинації з ізраїльським прем'єр-міністром. Він не один, бо прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен також зробила ставку на чемпіона світу з вакцинації. Однак Курц назад повертається не на датському державному літаку, а разом з австрійською делегацією летить орендованим приватним літаком", - пише видання.

У той час, як Курц летів до в Тель-Авіву разом із данською прем'єркою державним авіасудном, делегації обох країн і журналісти полетіли літаком, що належить компанії Avcon Jet AG. Саме цим літаком і повернувся до Відня сам Себастьан Курц.

Журналісти виявили, що літак через офшорну компанію Avcon Jet AG належить українському олігарху Дмитру Фірташу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстрадиція стала неможлива: журналісти розповіли, завдяки кому було припинено процес стосовно Фірташа у США

Окрім того, український мільйонер, якого австрійські ЗМІ називають "фаворитом Володимира Путіна", проживає на віллі, яка належить Олександру Шютцу. Це великий австрійський бізнесмен й один з основних донорів "Австрійської народної партії". Главою останньої є канцлер Австрії Себастьян Курц.

Саме такі тісні зв'язки з австрійською владою журналісти вважають причиною того, що Відень вже багато років не може екстрадувати Дмитра Фірташа на запити США.

Український олігарх Дмитро Фірташ використовує скандал навколо України та США в оскарженні рішення про його екстрадицію з Відня у Вашингтон.

Після того, як Мін'юст Австрії схвалив екстрадицію олігарха в США, Фірташ змінив юристів і попросив відновити судовий розгляд справи. За австрійськими законами, суд може це зробити, якщо є нові докази.

Зараз ви читаєте новину «Відень не екстрадує Фірташа, бо він пов'язаний з верхівкою влади - австрійські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути