Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 14:42

Британія скликає Радбез ООН та готується до економічної війни з Росією

Британія скликає Радбез ООН  та готується до економічної війни з Росією
Радбез ООН збереться на термінове засідання у справі отруєння Скрипаля. Фото: rbc.ua

МЗС Великої Британії повідомило, що скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН через отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Засідання почнеться о 23:00 за київським часом, повідомляє "Медуза".

Очільниця британського уряду Тереза Мей 14 березня оголосить про вигнання з країни російських дипломатів, з посиланням на власні джерела повідомляє Sky News. Посол Росії Олександр Яковенко, найімовірніше, залишиться в Лондоні.

Британський уряд розробляє плани економічної війни проти Росії, з посиланням на власні джерела повідомляє The Independent.

"Це буде економічне протистояння. Це буде війна", - заявив виданню неназваний співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилити санкції та визнати спонсором тероризму: США хочуть покарати Росію за отруєння Скрипаля

Економіка Росії вдвічі менше британської. Зосереджена в руках невеликої групи людей. Удар буде з розрахунком на цю особливість. Розглядається можливість замороження та конфіскації активів, заборона видачі віз російським громадянам, вигнання дипломатів.

14 березня Мей узгодить санкції із Радою національної безпеки, яку очолює. Обмеження можуть прийняти в рамках закону "Про кримінальні фінанси". Відповідно до нього, власник активів повинен довести законність володіння ними.

Мей може створити коаліцію із міжнародних організацій на противагу Росії, припускає The Guardian. До неї увійдуть члени Євросоюзу, НАТО та ООН. Ключові європейські лідери та Організація із забороні хімічної зброї уже висловили підтримку Мей.

Колишнього полковника Головного розвідувального управління Росії 66-річного Сергія Скрипаля та його доньку 33-річну Юлію знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в англійському Солсбері 4 березня. Чоловік таємно працював на спецслужби Великої Британії у 1995–2004 роках. Після арешту в РФ його обміняли на затриманих у США російських шпигунів. Потім він разом із родиною переїхав до Англії. Скрипаля могли отруїти російські спецслужби, припускає слідство. 7 березня колишній Скрипаль та Юлія впали в кому. Офіцер місцевої поліції Нік Бейлі також впав в кому, але 8 березня йому стало краще і він зміг говорити. Бейлі першим приїхав на виклик до торгового центру, поруч з яким на лавці виявили потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Британія скликає Радбез ООН та готується до економічної війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути