Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2022 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія планує виділити понад $3,6 млрд Україні в кредит – ЗМІ

Велика Британія планує виділити понад $3,6 млрд Україні в кредит – ЗМІ
В уряді Великої Британії підтримали виділення Україні кредиту в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів (понад $3,6 млрд). Фото: pixabay.com

В уряді Великої Британії підтримали виділення Україні кредиту в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів (понад $3,6 млрд).

Британський міністр фінансів Надхім Захаві в листі, адресованому міністерці міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян, сказав, що вважає "важливим, щоб ми продовжували підтримувати уряд України всіма можливими способами та демонстрували нашу віру в майбутнє України". Про це повідомляє Sky News.

За даними джерел ЗМІ, кредитна лінія UKEF буде складатися з 2,3 млрд фунтів стерлінгів для фінансування військових контрактів, визначених урядом України. А решта 700 млн фунтів стерлінгів призначені для проєктів відбудови України.

Як випливає з тексту листа Захаві, укладання угоди про кредит Україні залежить від вирішення юридичних питань, пов'язаних із ризиками комерційної діяльності в Україні на тлі війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни тренуються у Великій Британії керувати кораблями протимінної боротьби – фото

"Очевидно, що Україна є ринком із високим ризиком для комерційної діяльності, і ми повинні визнати, що ризик збитків є значним. Тому UKEF також повинен продовжувати зменшувати збитки міністерства фінансів, наскільки це загалом можливо", – йдеться в листі міністру фінансів Британії.

Джерело видання, близьке до UKEF, повідомило, що агентство надало Україні фінансові гарантії на суму 23 млн фунтів стерлінгів – зокрема, для транспортування тестів на COVID-19 для Міністерства охорони здоров'я України до початку вторгнення РФ.

Про кредит офіційної інформації поки що немає.

У Великій Британії проходять навчання українські військові. Зокрема, вони тренуються керувати кораблями протимінної боротьби. Міністра збройних сил Сполученого Королівства Джеймс Гіппі, який відвідав навчання, захопила інтенсивність, з якою тренуються українські солдати та моряки.

У разі перемоги на виборах прем'єр-міністра Великої Британії, міністерка закордонних справ Ліз Трасс продовжуватиме політику всебічної підтримки України у війні проти Росії. Вона заявила, що буде найбільшим другом України і буде продовжувати справу Бориса Джонсона.

Президент Володимир Зеленський занепокоєний тим, що підтримка України Великою Британією зменшиться після обрання нового прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія планує виділити понад $3,6 млрд Україні в кредит – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути