четвер, 29 липня 2021 04:57

Вдалися до шантажу. Сенатори вимагають у Байдена санкцій проти "Північного потоку-2"

Вдалися до шантажу. Сенатори вимагають у Байдена санкцій проти "Північного потоку-2"
США і Німеччина уклали угоду щодо "Північного потоку-2". Фото: РБК-Україна

У США 12 сенаторів-республіканців погрожують заблокувати затвердження двох кандидатів на керівні посади в Міністерстві фінансів, якщо адміністрація президента Джо Байдена не запровадить нові санкції щодо "Північного потоку-2". Йдеться про кандидатури Браяна Нельсона й Елізабет Розенберг.

"Газопровід "Північний потік-2" напряму шкодить інтересам національної безпеки США, а також наших союзників і партнерів. Якщо цей проєкт завершать, він посилить згубний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує безпеку України і сприятиме подальшій агресії Росії", - йдеться в спільному листі сенаторів до міністерки фінансів США Джанет Єллен.

"Ми закликаємо вас змінити курс щодо "Північного потоку-2" і приєднатися до нас в захисті Конгресом європейських союзників і партнерів від зловмисної агресії Росії", - йдеться в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це вигідно Росії" - Кулеба прокоментував угоду між США і Німеччиною

США і Німеччина уклали угоду щодо "Північного потоку-2". Таким чином офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу до Європи в обхід України.

Також адміністрація Байдена скасувала санкції щодо оператора газопроводу Nord Stream 2. AG та його гендиректора Маттіаса Варніга "відповідно до національних інтересів".

Зараз ви читаєте новину «Вдалися до шантажу. Сенатори вимагають у Байдена санкцій проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути