понеділок, 14 грудня 2020 10:08

Вакцина Sinopharm пройшла ефективні випробування ще в 2 країнах

Вакцина Sinopharm пройшла ефективні випробування ще в 2 країнах
Вакцину від коронавірусу затвердили в Бахрейні. Фото: Reuters

Китайська вакцина BBIBP-CorV виробництва компанії Sinopharm має показник в 86% протективної ефективності проти коронавирусної хвороби. Більш того, вона показала 100% ефективність в запобіганні середніх і важких випадків Covid-19 при тестуванні на 42 299 добровольцях.

Такі попередні дані фази 3 досліджень на людях оголосило 13 грудня Національне агентство регулювання охорони здоров'я OAЕ, повідомляє Reuters.

Розроблену Пекінським інститутом біопродуктів BBIBP-CorV дозволили до використання в Бахрейні після Китаю та ОАЕ.

Королівство Бахрейн брало участь у 3 фазі клінічних випробувань вакцини в рамках 4-ї кампанії "Людство", у якій зареєструвались понад 7,7 тис. добровольців. Влада дозволила екстрене використання вакцини Sinopharm на основі попередніх результатів, наданих фахівцями, що контактують з пацієнтами з Covid-19.

За даними медичного регулятора Бахрейна, рівень появи нейтралізуючих антитіл досяг при її застосуванні 99%.

Хімічно інактивовану цельновірусную вакцину влада Китаю схвалила для клінічних випробувань ще в квітні 2020-го. Там же проводили 1 та 2 фази випробувань на людях. Дані про їх результати Китай оприлюднив у журналі The Lancet.

Препарат не проходить заключний етап випробувань на батьківщині через нинішню низькою поширеність вірусу всередині країни: фазу 3 проводять в OAЕ, Бахрейні, Єгипті, Йорданії, Марокко, Перу та Аргентині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна, яка замовила найбільше Covid-вакцини, отримала першу партію

У суботу 12 грудня в Перу призупинили випробування для перевірки "серйозного небажаного явища" у одного з 12 тис. добровольців. Він поскаржився, серед інших симптомів, на слабкість у ногах. З'ясовують, чи пов'язаний інцидент з вакциною, чи це сторонній випадок.

Курс імунізації складається з 2 ін'єкцій з інтервалом в 21 день. Зберігати її можна в звичайному холодильнику від при температурі +4...8°С.

Творці вакцини запевняють, що серйозних побічних ефектів не виявили. Однак досі не опублікували інформацію про фазу 3. Хоча в країні препаратом вакцинували вже понад 1 млн осіб. Доказова медицина вимагає наявності таких публікацій: без них незрозуміло, наскільки безпечні та ефективні будь-які експериментальні препарати.

У США почався процес доставки першої партії схваленої вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech до всіх 50 американських штатів, аби у понеділок почати процес вакцинації населення. Препарат вантажать на заводі Pfizer в Каламазу, штат Мічиган.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина Sinopharm пройшла ефективні випробування ще в 2 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути