неділя, 13 грудня 2020 19:07

У США почали розвозити перші партії вакцини від коронавірусу

У США почали розвозити перші партії вакцини від коронавірусу
Найближчими днями вакцина буде надіслана до сотень установ на всій території Сполучених Штатів. Фото: Reuters

У США почався процес доставки першої партії схваленої вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech до всіх 50 американських штатів, аби у понеділок почати процес вакцинації населення.

Препарат вантажать на заводі Pfizer в Каламазу, штат Мічиган. Про це повідомляє ТСН.

"Ми очікуємо, що 145 установ у всіх штатах отримають вакцину в понеділок, ще 425 - у вівторок і останні 66 установ - у середу, що означатиме завершення доставки першої партії вакцини", - сказав Гюстав Перна, керівник державно-приватної ініціативи США Operation Warp Speed, створеної для пришвидшення розроблення і розповсюдження вакцини від Covid-19.

Pfizer проводить тренінги з розподілу вакцини на своєму заводі в Мічигані від березня, створюючи макетні сценарії та вправи з Operation Warp Speed. Після того, як у США дали дозвіл на екстрене використання вакцини, працівники почали виймати флакони з вакциною з більш ніж 300 морозильних камер на заводі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайська вакцина від Covid-19 пройшла чергову фазу клінічних випробувань

"Їх запаковуються у коробки та завантажують у вантажівки, які доправляють препарат до найбільших аеропортів районів. Вакцину перевозять за необхідної для транспортування холодної температури, за якої її збереження можливе до 10 днів у невідкритому стані", - сказано в повідомленні.

Щойно вакцину доправлять до місця призначення і вона буде готова до використання, на розморожування кожного флакона потрібно від 30 хвилин до години. Сам препарат потрібно ввести протягом шести годин.

Вакцини можна зберігати у трьох різних типах місць: у морозильних камерах з наднизькою температурою, термальних контейнерах Pfizer (якщо заправляється сухий лід) та холодильних установках, які зазвичай доступні в лікарнях.

За останню добу в Україні виявили 9 176 нових хворих на коронавірус. Із них 494 дитини, медпрацівників – 313. Загалом, станом на ранок 13 грудня, маємо 894 215 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 15 154 летальні. 156 пацієнтів померли за останню добу.Подолали хворобу 501 564 пацієнтів, із них за останню добу - 7 563.

Зараз ви читаєте новину «У США почали розвозити перші партії вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути