четвер, 13 липня 2023 08:33

"Вагнерівці" віддали свою техніку Міноборони РФ ‒ ISW

"Вагнерівці" віддали свою техніку Міноборони РФ ‒ ISW
У Росії "вагнерівці" передали військову техніку Міноборони. Фото: pravda.com.ua

Російська група "Вагнер" майже повністю передала Міноборони РФ своє озброєння та військову техніку, яку використовувала у війні проти України.

Йдеться про кілька тисяч одиниць танків, РСЗВ, мінометів, БТР, стрілецької та іншої зброї. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Кремль таким чином хоче показати себе як того, хто "контролює ситуацію", а повстання ватажка ПВК Євгена Пригожина – вирішеною справою.

Зокрема, 12 липня офіційний представник міноборони Росії Ігор Конашенков прозвітував, нібито "вагнерівці" передали відомству понад 2000 одиниць техніки й озброєння. За його словами, це включає танки Т-90, Т-80 і Т-72, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), зенітно-ракетні комплекси, гаубиці, протитанкові гармати, мінометні комплекси, броньовані тягачі, бронетранспортери, автотранспортні засоби й стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рішення Пригожина піти на Москву могла вплинути серйозна хвороба

У Міноборони РФ зазначають, що перекинули всю цю техніку та озброєння у тилові райони, де російські ремонтно-евакуаційні підрозділи обслуговуватимуть і готуватимуть її до використання.

Окрім того, Конашенков стверджував, що нібито десятки одиниць переданої "вагнерівцями" техніки "жодного разу не використовувалися" в бойових умовах. Тим часом деякі російські блогери заперечили його твердження про обладнання.

Аналітики вказали на пропагандистські цілі, яких намагається досягти Кремль, розповідаючи про добровільну передачу найманцями "Вагнера" техніки й озброєння.

"Заява міноборони Росії, зроблена після того, як Кремль визнав зустріч глави РФ Володимира Путіна з фінансистом групи "Вагнер" Євгеном Пригожиним 29 червня, ймовірно, є частиною ширшої його пропагандистської спроби зобразити себе таким, що повністю контролює ситуацію, а повстання ПВК – вирішеною справою", – йдеться у повідомленні.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву.

Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" віддали свою техніку Міноборони РФ ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути