субота, 13 квітня 2019 15:55

В Угорщині засудили українців, які фальшували документи при отриманні громадянства

В Угорщині засудили українців, які фальшували документи при отриманні громадянства
В Угорщині покарали українців, які незаконно отримали румунське громадянство. Фото: Goloskarpat

В Угорщині суд ухвалив рішення щодо 51 громадянина України, які підробляли документи при отриманні угорського громадянства.

Як зазначається, українців покарали штрафами та умовними вироками. Про це з посиланням на прес-секретаря суду Далма Решана повідомляє Mukachevo.net.

"12 обвинувачених засуджено до умовних вироків – від 2 до 10 років ув'язнення. На 39 українців, які намагалися шахрайським способом отримати громадянство Угорщини, накладено штрафи розміром 50 тис. форинтів (приблизно 5 тис. грн)", - зазначив Решан.

Найсуворіше покарали двох обвинувачених, які мають подвійне громадянство Угорщини та України.

"Вони визнали, що вдавалися до шахрайства та фальсифікації у допомозі українцям здобути громадянство Угорщини за грошову винагороду. Обвинувачені шукали громадян України, які не володіють угорською мовою, а пізніше й тих, які добре володіють. Далі виготовлялися українські паспорти, де одні фотографії замінялися на інші. Таким чином вдавалося подавати фальшиві документи іншими особами і проходити тест на знання угорської мови у районних відділеннях", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського посла викликали в МЗС Угорщини: подробиці

Схему українці організовали в 2014 році.

Угорське громадянство за спрощеною процедурою можна отримати з 2011 року. Станом на початок 2019 року Генпрокуратура Угорщини порушила щонайменше 370 справ проти українців за фальшування документів на отримання угорського громадянства.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін виступив за ідею введення подвійного громадянства для представників української діаспори. Міністр підкреслив, що Україна повинна прописати критерії, за якими це буде можливо.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині засудили українців, які фальшували документи при отриманні громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути