середа, 13 грудня 2017 10:19

У Штатах заборонили "Касперського"

У Штатах заборонили "Касперського"
Заборона на використання програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" є частиною законодавства про оборонну політику. Фото: BBC.com

Дональд Трамп, президент США, підписав закон про заборону використання програмного забезпечення компанії Kaspersky Lab в урядових структурах США. Адже воно може використовуватися Росією для шпигунства.

Закон передбачає видалення програми з урядових комп'ютерів протягом 90 днів, інформує Reuters.

Заборона на використання програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" є частиною законодавства про оборонну політику. Тому цей закон застосовується як до цивільних, так і до військових мереж.

Жанна Шахін, сенаторка від демократів, яка й ініціювала в Конгресі заклики видалити це програмного забезпечення з урядових комп'ютерів, пояснила, що програмне забезпечення компанії становить "серйозний ризик" для національної безпеки США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський хакер взяв на себе відповідальність за зломи в Штатах

Хакери, фінансовані Кремлем, викрали інформацію про способи американського кібершпигування та кіберзахисту. Американські спецслужби припускають, що про доступність секретних матеріалів хакери могли дізнатися через антивірус "Лабораторії Касперського", встановлений на комп'ютері.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах заборонили "Касперського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути