Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2018 01:50

В Стамбулі відкрили найбільший аеропорт у світі

В Стамбулі відкрили найбільший аеропорт у світі
У Стамбулі відкрили новий аеропорт. Фото: РБК

Церемонія введення в дію першого етапу нового аеропорту, який в майбутньому стане найбільшим в світі, пройшла в Стамбулі.

Президентський літак лідера країни Таїпа Ердогана приземлився в новому аеропорту, ставши першим повітряним судном, які вчинили там посадку. Після цього він разом зі своєю дружиною Еміне Ердоган об'їхав новий аеропорт за кермом електромобіля і придбав перший символічний квиток, повідомляє місцеве телебачення.

Планується, що новий аеропорт стане одним з головних світових хабів і змінить трафік між континентами. До повного приведення нового аеропорту до ладу міжнародний аеропорт Ататюрка продовжить функціонувати.

"Після того як новий аеропорт стане експлуатуватися на повну потужність, аеропорт імені Ататюрка, зберігаючи свій статус, буде закритий для комерційних рейсів. Аеропорт Ататюрка буде продовжувати свою діяльність під тим же ім'ям, ставши майданчиком для таких заходів, як авіаційні ярмарки, так і інших видів діяльності", - додав турецький лідер.

Загальна площа території аеропорту становить 76,5 мільйона квадратних метрів. Новий повітряний хаб матиме шість злітно-посадкових смуг, стоянку на 500 повітряних суден, відкриту і закриту зону паркування на 70 тисяч автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай побудує аеропорт на льодовику

Після завершення всіх етапів будівництва новий аеропорт Стамбула стане найбільшим в світі і буде щорічно обслуговувати до 200 мільйонів пасажирів. Після здачі в експлуатацію аеропорт зможе приймати літаки 250 авіакомпаній світу, які будуть літати по більш ніж 350 напрямками. Планується, що щодня з аеропорту будуть здійснювати вильоти близько двох тисяч літаків.

Зараз ви читаєте новину «В Стамбулі відкрили найбільший аеропорт у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути