понеділок, 29 жовтня 2018 08:29

Китай побудує аеропорт на льодовику

Китай побудує аеропорт на льодовику
Китайські фахівці вже побудували в Антарктиді дві спеціальні злітні смуги для екстреної посадки і дозаправки. Фото: з відкритих джерел

Влада КНР планує побудувати в Антарктиді перший постійно діючий аеропорт. Його можуть відкритий вже через декілька років, повідомляє газета Keji Ribao.

"Інфраструктура включатиме злітну смугу і повітряний термінал. На вже обраному місці, згідно з планом, побудують аеропорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відновлюють польоти в Україну

Аеропорт буде відкритий прямо на льодовику, що покриває поверхню Антарктиди. Група експертів, яка працює над проектом будівництва повітряної гавані, вибрала локації, де маса льоду зміщується незначно і рівномірно.

"Рік тому ми впродовж року проводили дослідження для вибору місця розташування майбутнього постійного об'єкта", — пишуть в газеті.

У 2009-2010 роках китайські фахівці вже побудували в Антарктиді дві спеціальні злітні смуги для екстреної посадки і дозаправки.

В Ірландії в аеропорту Дубліна пасажир вибіг із терміналу у напрямку літака і кричав пілотові, щоб він почекав. Спочатку стукав у вікно терміналу і просив наземну команду затримати літак. Пізніше дістався до літака Ryanair і біг за ним.

Зараз ви читаєте новину «Китай побудує аеропорт на льодовику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути