Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 20:58

У США затримали українку

Поліція США затримала українську активістку Олексу Чопівську.

Про це повідомила українська служба Голосу Америки.

"Активістку української діаспори Олексу Чопівську заарештували у Вашингтоні під час протесту біля Національного собору проти організованого за участю посольства Російської Федерації "Концерту за єдність", - йдеться в повідомленні.

Олекса разом з мамою роздавали листівки відвідувачам концерту, в якому брали участь російський диригент Валерій Гергієв та піаніст Денис Мацуєв. Обидва у 2014 році підписалися під листом на підтримку анексії Криму Росією та її політику стосовно України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині затримали українця

Охорона собору попросила жінок залишити територію. Олекса відстоювала своє право залишатися на території рідної для неї організації. Жінці, яка очолює Американський центр за європейську Україну і є головним виконавчим директором та засновником Транснаціональної освітньої групи і директором Програми світової економіки в Інституті Аспена, буде на рік заборонено заходити на територію собору. Також, за словами охоронця, у неї буде запису про судимість.

У Польщі українку заарештували після її сварки з екс-хлопцем, поляком, який звинуватив дівчину в крадіжці телефону. За заявою хлопця полісмени затримали її на кілька годин, двічі змусили роздягнутись і погрожували депортацією. Зрештою, українці не висунули обвинувачень. Вроцлавська поліція пояснює, що її утримували всю добу, бо чекали на перекладача, а роздягнутись їй довелось через бюстгальтер, який міг її травмувати.

Зараз ви читаєте новину «У США затримали українку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути