Ексклюзиви
четвер, 05 жовтня 2017 14:02

Скандал у Польщі: українку затримали і змусили двічі роздягнутись

Скандал у Польщі: українку затримали і змусили двічі роздягнутись

Жінку заарештували після її сварки з екс-хлопцем, поляком, який звинуватив дівчину в крадіжці телефону. За заявою хлопця полісмени затримали її на кілька годин, двічі змусили роздягнутись і погрожували депортацією. Зрештою, українці не висунули обвинувачень. Вроцлавська поліція пояснює, що її утримували всю добу, бо чекали на перекладача, а роздягнутись їй довелось через бюстгальтер, який міг її травмувати.

Дарину арештували тиждень тому. Хлопець поздвонив їй з проханням повернути назад телефон, який він їй раніше подарував. Вона погодилася, але попросила часу на те, аби видалити свої дані з телефону. Чоловік не хотів чекати і повідомив поліції, що така-то українка, якій він хотів продати телефон, вкрала його, повідомляє msn.com. Дівчину арештували за кілька хвилин після дзвінка хлопця до поліції, не показавши ордеру на арешт.

Полісмени також не перевірили версію дівчини і не перевірили дані телефону, які потім таки підтвердили зв'язок Дарини з екс-бойфрендом як з хлопцем, а не "покупцем". Комісар у відділку заявила дівчині, що вона проти розширення української діаспори у Вроцлаві до 50 000 людей, отже, присутність Дарини також небажана. Отже, поліція погрожувала їй депортацією і не дозволяла подзвонити батькам, які також проживають у Польщі. Двічі наказали роздягнутися повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польському супермаркеті на касі перевіряють українців

Після ночі в камері 21-річну Дарину допитали зранку як свідка і звільнили без висунення якихось звинувачень.

Як пояснює поліція, жінці було пояснено її права. Вона могла, але не подала жалобу на відділок поліції, каже представник поліції Павєл Петриківський. Українку арештували за "підозру в незаконному присвоєнні майна". Мовляв, її утримували так довго, бо полісмени чекали на перекладача, який потрібний для проведення всіх процедур. При цьому Дарина вільно говорить польською.

Чому жінці довелося двічі роздягатися? Відповідь – вона вдягнула бюстгальтер з кісточками і могла пошкодити саму себе. Це офіційна відповідь речника польської поліції.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Польщі: українку затримали і змусили двічі роздягнутись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути