Ексклюзиви
неділя, 13 червня 2021 20:27

У силові структури Білорусі беруть схильних до садизму

У силові структури Білорусі беруть схильних до садизму
Опорою білоруському режиму насамперед є силовики та спецслужби. Фото: ВВС

Лукашенка підтримують чиновники та всі, хто може займатися корупцією., каже в інтерв'ю журналу "Країна" білоруський опозиціонер Віталій Макаренко.

Чим зараз живе Білорусь?

- Відчувається розчарованість, психологічна втома. Багато людей бояться потрапити за ґрати. Усі в курсі жорстокості в СІЗО. Багатьом затриманим ламали руки, ноги, ребра. Це шокувало. Спочатку думали, що таке росіяни роблять. Виявилося - свої.

У силові структури умисне беруть схильних до садизму, без здатності до співчуття. Нормальна людина туди не піде. Тим паче, на третьому десятилітті режиму. На кожного силовика й чиновника має бути компромат, щоб був до кінця відданий режиму. Іноді доходить до смішного, коли самі збирають його на себе.

Також їх 24 години на добу накачують пропагандою, що оберігають батьківщину й порядок. Їм кажуть, що Захід хоче захопити, а вони - фортеця в облозі. У багатьох із них дитячі психологічні травми. Плюс - отримують матеріальну винагороду, відомче житло.

Хто, крім силовиків, є опорою режиму?

- Насамперед, силовики та спецслужби. У Мінську спецназівці переважно живуть окремо, у спеціально зведених будинках. Також є відомчі багатоповерхівки для міліції та силовиків.

Лукашенка підтримують чиновники та всі, хто може займатися корупцією. Хоч більшість із них за можливості відправляють дітей вчитися на Захід. Ще є вчителі й директори шкіл, частина провладного приватного бізнесу. Ну, й люди, які ностальгують за СРСР. Загалом приблизно 25-30 відсотків населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче розгорнути в Білорусі виробництво зброї для "кожної сім'ї"

Чи є російська воєнна загроза для України з боку Білорусі?

- Досі така ідея була непопулярна. Після історії з Протасевичем з України малюють образ ворога. Через Білорусь радше може піти не армія, а "зелені чоловічки", диверсанти. Росія може навіть не казати про них Лукашенку.

Повний текст інтерв'ю читайте в журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «У силові структури Білорусі беруть схильних до садизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути