Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 08:44

У Сенат передали резолюцію про імпічмент Трампа
5

Палата представників передала Сенату резолюцію про імпічмент 45-го президента США Дональда Трампа. Його судитимуть за підбурювання до заколоту 6 січня.

9 конгресменів-демократів, які виступатимуть обвинувачами, пронесли письмове звинувачення через ротонду Капітолію у зал Сенату, слідуючи тим самим маршрутом, по якому йшов натовп прихильників Трампа. 9 лютого Сенат почне слухання, повідомляє CNN.

Фото: Reuters

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував ймовірність імпічменту Трампа

100 сенаторів виступлять присяжними в провадженні, яке може призвести до позбавлення Трампа права коли-небудь знову займати пост президента. Головуватиме на процесі сенатор-демократ Патрік Ліхі. Хоча в Конституції США говориться, що цим повинен займатися голова Верховного Суду, саме сенатор бере на себе функцію судді, коли імпічмент проводиться не проти чинного президента.

Щоб засудити Трампа потрібно, аби проти нього виступили щонайменше 17 сенаторів-республіканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував ймовірність імпічменту Трампа

Трамп закінчив роботу президентом США 20 січня після інавгурації 46-го президента Джозефа Байдена. Він став єдиним президентом в історії країни, якому Палата представників оголошувала імпічмент двічі. Вперше це сталося після скандальної розмови, у якій Трамп змушував президента Володимира Зеленського розслідувати справу проти сина Байдена. Тоді головував Джон Робертс. Сенат, контрольований республіканцями, виправдав Трампа в лютому 2020 року за звинуваченнями у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу.

Зараз ви читаєте новину «У Сенат передали резолюцію про імпічмент Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути