вівторок, 20 березня 2018 17:32

У Росії заборонили літаки Ан-148 після смертельної катастрофи

У Росії заборонили  літаки  Ан-148 після смертельної катастрофи
У Росії заборонили експлуатацію всіх літаків Ан-148. Фото:dailyhype

У Росії заборонили експлуатацію всіх літаків Ан-148 після авіакатастрофи в Раменському районі Підмосков'я, в якій загинула 71 людина.

"Ми зробили припис призупинити польоти Ан-148 у всіх авіакомпаніях, у яких їх експлуатують", - сказав керівник "Ространснадзора" Віктор Басаргін.

Рішення ухвалили після позапланової перевірки авіакомпанії "Саратовские авиалинии", якій належав літак, що розбився, передає ВВС.

"Є зауваження до персоналу, до виробника. Перший пункт наших приписів свідчить про те, щоб призупинити польоти всіх повітряних суден, які експлуатуються авіакомпанією "Саратовские авиалинии". Така рекомендація є. Після того як льотні склади пройдуть тестування, пройдуть перевірку відповідну, будемо дивитися , як поводитися далі", - сказав Басаргін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять тонн дорогоцінних металів випали з літака

Ан-148 експлуатує ще одна комерційна компанія - АК "Ангара". Повітряні судна цього типу знаходяться також в розпорядженні спеціального льотного загону "Россия", літаки якого перевозять високопоставлених російських чиновників. А також у МНС та в міністерства оборони.

Літак виробляють на двох підприємствах - у Києві на заводі "Антонов" і в Росії на воронезькому ВАСО. З України в Росію поставляють тільки консольні частини крил і частини фюзеляжу.

11 лютого Ан-148 "Саратовских авиалиний", що летів з Москви в Орськ, розбився незабаром після вильоту з Домодєдово. На його борту перебували 65 пасажирів і 6 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили літаки Ан-148 після смертельної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути