субота, 06 січня 2018 06:06

В Росії провалили перший збір підписів за Путіна

В Росії провалили перший збір підписів за Путіна
Учасники заходу 31 грудня в підтримку висування Володимира Путіна в президенти на головній площі Тюмені. Фото з соцмереж

У російській Тюмені провалилася кампанія зі збору підписів на підтримку самовисуванця Володимира Путіна.

Місцеві активісти розповіли виданню Новая Газета, що призначили її по обіді 31 грудня. Сподівалися, що час буде зручним для людей і тюменці оцінять символічність акції перед Новим роком.

Провести збір підписів вирішили за тиждень до офіційного запуску цього процесу путінською командою.

За мету ставили собі дізнатися, скільки людей дійсно хотіли б, аби країною наступні 6 керував Путін.

"Нам кажуть: 86%, але в це важко повірити - наприклад, в моєму оточенні таких людей практично немає", - розповідає організатор акції, голова Тюменського житлового комітету Юрій Рябцев.

Акцію провів разом з однодумницею, журналісткою Ларисою Некрасовою. Обоє відомі в Тюмені своїми опозиційними поглядами.

Активісти постаралися, аби влада не змогла використати адмінресурс. В листах опитування треба було вказувати не лише ім'я, прізвище та адресу, але й місце роботи.

Місцева влада збори не заборонила. 28 грудня обласний виборчком надіслав ввічливе сповіщення, що вважає їх "зайвими". Мовляв, ініціативна група в Москві і так уже проголосувала за кандидатуру Путіна 26 грудня.

Із місцевих видань лише 3 опублікували прес-реліз від Рябцева та Некрасової. Обласні та муніципальні ЗМІ відмовилися.

Активісти розповсюдили заклили прийти підтримати Путіна по всіх соцмережах. Переконують — охоплення аудиторії було великим.

Збір підписів провалився. На нього прийшло 7 осіб. Рябцев вважає — підтримали Путіна за покликом серця. Спостерігати за акцією прийшли чиновники — двоє обласних та один міський, - двоє поліцейських та два ФСБ-вця. Залишати свої підписи за Путіна не захотіли.

"Я припускав, що буде хоча б чоловік 50, а прийшли всього семеро, разом зі мною і з Ларисою - 9, так і записали ми в протоколі", - говорить Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд Росії відхилив позов Навального щодо участі у виборах

"Для проведення голосування ми вибрали ідеальне місце - центральну площу Тюмені біля пам'ятника Леніну навпроти обладміністрації, - дивується він. - Час теж дуже зручний - з 13.30 до 15 годин. У такий години люди в центрі міста. Роблять останні покупки до Нового року з надіями на світле майбутнє."

Якщо світле майбутнє у них асоціюється з Путіним, вони б витратили трохи часу на те, щоб підтримати його, вважають активісти.

5 січня в 16 містах Росії офіційно відкрилися пункти збору підписів за Путіна-самовисуванця. Кандидат, який самостійно іде на вибори, повинен зібрати не менше 300 тис. підписів росіян. Кожен суб'єкт федерації, де відбувається збір, повинен надати не менше 7,5 тис. підписів. Першими почали підписуватися міста Башкірії — Уфа і Октябрське.

Зараз ви читаєте новину «В Росії провалили перший збір підписів за Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути