Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ знайшли нове "визначення" війни проти України

В РФ знайшли нове "визначення" війни проти України
Заступник голови Ради Федерації РФ Костянтин Косачов розродився новим "визначенням" війни проти України. Фото: "РИА-Новости"

Поплічники російського диктатора Володимира Путіна вже назвали війну проти України не "спеціальною військовою операцією".

Насправді повномасштабне вторгнення є нібито гуманітарною та гуманістичною місією РФ. І ця місія нібито покликана "захищати людей". Про це заявив заступник голови ради федерації РФ Костянтин Косачов.

"Споконвічна мета наших дій в Україні – гуманітарна та гуманістична, вона не військова. Воєнні дії – це інструмент і засіб. А мета – захистити людей", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія кинула на фронт понад 500 сирійських найманців – Middle East Eye

За його словами, мету Росії нібито неправильно інтерпретують на Заході.

"Це не суперечка між державами, що це не воєнна операція, яка має на меті воєнну поразку противника, а що це операція, яка має на меті захистити людей, коли цього захисту вони не знайшли більше ніде", – підсумував він.

Те, що російські війська відступають з Херсону на лівий берег Дніпра, стало наслідком успішних дій Збройних сил України.

Український контрнаступ на Херсонщині, що розпочався у серпні, був скоординованою кампанією. Про це йдеться в новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, кампанія українських сил на півдні була спрямована на те, щоби змусити російські війська відійти за Дніпро без великих наземних наступів. Ця кампанія мала успіх.

ЗСУ вели постійні атаки на мости через річку Дніпро й завдавали ударів по вузлах постачання та складах боєприпасів росіян. Це зменшувало можливості російських військ щодо постачання угруповання на правому березі. Українські сили поєднували ці удари з обережними успішними наземними атаками по ключових точках, як-от Давидів Брід.

Російські джерела стверджують, що виведення військ є наслідком точкових і систематичних українських ударів, які позбавили росіян на правому березі основних артерій постачання. Це поступово виснажило їхню загальну чисельність і можливості.

Зараз ви читаєте новину «В РФ знайшли нове "визначення" війни проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути