четвер, 10 листопада 2022 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія кинула на фронт понад 500 сирійських найманців – Middle East Eye

Росія кинула на фронт понад 500 сирійських найманців – Middle East Eye
Бойовиків із Сирії завербували через приватну військову компанію "Вагнер". Фото: eastnews.ua

Росія відправила до Луганської й Донецької областей понад 500 сирійських бойовиків. Вони раніше воювали проти Ісламської держави.

Бойовиків із Сирії завербували через приватну військову компанію "Вагнер". Про це з посиланням на джерела в регіональній розвідці повідомляє британське видання Middle East Eye, яке спеціалізується на подіях на Близькому Сході й Північній Африці.

Ідеться про досвідчених бійців з урядових сирійських підрозділів, яких Росія раніше підтримувала й навчала для війни з опозиційними силами й терористичними угрупованнями у Сирії. Серед них, за даними видання, є представники 25-ї дивізії сил спеціального призначення, яка відома як "Сили тигра", "П'ятий корпус" і "Ліва аль-Кудс". Ця дивізія складається здебільшого з палестинських сирійців.

РФ, за інформацією представника сирійського уряду, завербувала їх на війну в Україну через свій спецназ і "Вагнера". Сирійських найманців не відправляють на передову через можливі проблеми з координацією і мовним бар'єром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче використати біженців як зброю – генерал США

"Вони не зможуть нормально спілкуватися з іншими російськими полками на відкритому полі бою, і, наприклад, російська артилерія може вразити їх", – зазначило видання.

Сирійські бойовики служать під керівництвом військового підрядника "Щит" і дочірньої групи "Вагнера" – Оперативна група "Русич", за якою закріпилася репутація неонацистського угруповання.

Вони не воюють на передовій, однак серед бойовиків також є втрати. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини в Лондоні, з вересня ліквідовані дев'ятеро бійців з "Ліва аль-Кудс" і "Сил тигра". А в сирійському уряді кажуть, що кількість загиблих внаслідок українських бомбардувань становить щонайменше 50.

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує покладатися на неефективних засуджених для укомплектування своїх сил.

Завербованих з російських колоній окупантів швидко ліквідовують в Україні. ПВК "Вагнер" зазнає на фронті великих втрат, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Російське опозиційне видання The Insider встановило, що понад 500 в'язнів, завербованих у загони "Вагнера", знищили за останні два місяці. ПВК втратила в Україні від 800 до 1 тис. найманців. Це свідчить про те, що засуджені становлять значну частину сил "Вагнера" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Росія кинула на фронт понад 500 сирійських найманців – Middle East Eye». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути