четвер, 10 листопада 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче використати біженців як зброю – генерал США

Росія хоче використати біженців як зброю – генерал США
РФ хоче використати біженців як зброю. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація зосередилася на масованих ракетних ударах по енергетичній інфраструктурі України ще від середини жовтня.

Таку ціль окупанти обрали невипадково, зазначив колишній командувач американської армії в Європі генерал Бен Ходжес. Він пояснив в інтерв'ю "24 каналу", що тактика росіян – зробити українські міста непридатними до життя.

За його словами, тоді сотні тисяч українських біженців будуть змушені втікати в Західну Європу. Це – справжні наміри РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть російські хакери знеструмити Україну – в СБУ дали відповідь

"Біженці як зброя. Москва хоче змусити втікати сотні тисяч людей у Польщу, Німеччину та у решту країн Європи для того, щоб уряди тих держав почали тиснути на Київ. Кремль хоче, щоб Україна сіла за стіл переговорів, щоб війна припинилася. Але в них нічого не вийде", – наголосив Ходжес.

Він додав, що українці не здадуться. Так само, як і президент України Володимир Зеленський.

"Та й Польща, Німеччина та інші країни цілком розуміють, що відбувається. Вони не будуть тиснути на Київ. Росії більше не залишилося, що робити, адже вона втрачає в цьому конфлікті всюди, де тільки можна. Зараз росіяни вбивають мирних людей, але війну так не виграєш", – зазначив генерал США.

Масованими ударами по українській інфраструктурі, Росія намагається чинити "енергетичний геноцид". Але в України є план протидії, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Укренерго прогнозує дефіцит в енергосистемі. Тому компанія надала обсяги для обмеження електропостачання для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях, йдеться у повідомленні Укренерго.

Уранці 31 жовтня російські терористи масовано атакували Україну. "Прильоти" підтвердили у низці областей.

Били окупанти переважно по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Численні прильоти пошкодили енергосистему України.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче використати біженців як зброю – генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути