понеділок, 23 грудня 2019 11:20

В РФ заявили, що мають кораблі, які можуть добудувати "Північний Потік -2"

В РФ заявили, що мають кораблі, які можуть добудувати "Північний Потік -2"
РФ мають кораблі, щоб добудувати "Північний Потік-2". Фото: "УП".

Російські компанії та судна можуть залучити до добудови трубопроводу "Північний потік-2". Про це заявили після того, як компанія Allseas оголосила про призупинення будівництва з огляду на ухвалення у США санкцій стосовно будівельників проекту.

Але російські кораблі не встигнуть завершити будівництво в короткі терміни, передає американське аналітичне видання S&P Global Platts.

У РФ є свій підрядник з експертизою будівництва морських трубопроводів - ВАТ "Міжрегіонтрубопровідбуд" (МРТБ).

Platts Analytics вважає, що для завершення будівництва "Північного потоку-2" може бути використано трубоукладальну баржу "МРТБ Фортуна", але вона здатна прокладати лише 1 км труб на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції діють: будівельники "Північного потоку" покинули Балтійське море

Ще одна перешкода полягає в тому, що в заявці на отримання данського дозволу йдеться, що судна, використовувані для завершення данської ділянки, повинні мати можливості динамічного позиціонування. А їх немає у "Фортуни".

Можна використати російське трубоукладальне судно "Академік Черський", що також належить МРТБ та має можливості динамічного позиціонування. Але нині воно перебуває на Далекому Сході.

Газопровід "Північний потік-2" побудований на 92%. Будівництво поновилося наприкінці листопада 2019-го після отримання дозволу від Данії на прокладення труб в її територіальних водах. Роботи здійснювала швейцарська компанія Allseas, яка заявила, що призупиняє будівництво газопроводу через ухвалення санкцій США.

Зараз ви читаєте новину «В РФ заявили, що мають кораблі, які можуть добудувати "Північний Потік -2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути