Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 13:45

У РФ можуть прирівняти майнінг криптовалют до підприємницької діяльності

У РФ можуть прирівняти майнінг криптовалют до підприємницької діяльності
У Росії планують регулювати випуск та обіг криптовалют. Фото: boliviaentusmanos.com

У Росії планують ухвалити законодавство, яке регулюватиме випуск та обіг криптовалют. Відповідний законопроект "Про цифрові фінансові активи" підготувало та опублікувало Міністерство фінансів РФ.

Зазначили, що криптовалюта і маркери "не є законним засобом платежу на території Російської Федерації", пише The Insider. Майнінг хочуть прирівняти до підприємницької діяльності, а смарт-контракт - до договору в електронній формі.

Відповідно, оператори криптовалютних бірж повинні будуть реєструватися як юридичні особи і відповідати федеральним законам "Про ринок цінних паперів" та "Про організовані торги". А організатори ICO будуть зобов'язані розкривати інформацію про бенефіціарів, місцерозташування емітента, відомості про осіб, які здійснюють депозитарну діяльність, права власників токенів і порядку їхнього здійснення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bitcoin може "поглинути" всю світову електроенергію

Тому власники криптовалюти і токенів зможуть їх продавати або купувати тільки на офіційно зареєстрованих у Росії біржах. Окрім того, хочуть заборонити продаж цифрових токенів на суму понад 50 тис. рублів некваліфікованим інвесторам. Адже Олексій Мойсеєв, заступник міністра фінансів РФ, заявив, що близько 90% всіх ICO нині є шахрайськими.

У Венесуелі створено управління з криптовалюти, яке очолив Карлос Варгас, адвокат.
Як інформує El Universal, про це заявив Ніколас Мадуро, венесуельський президент: "Я оголошую про підписання указу про створення управління по криптовалюті Венесуели".

Зараз ви читаєте новину «У РФ можуть прирівняти майнінг криптовалют до підприємницької діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути