четвер, 20 січня 2022 21:46

Унаслідок ракетного обстрілу міста загинули 35 мирних жителів

Унаслідок ракетного обстрілу міста загинули 35 мирних жителів
35 людей загинули внаслідок ракетного обстрілу міста на півночі Сирії. Фото: syriahr.com

У четвер унаслідок ракетного обстрілу міста на півночі Сирії, контрольованого підтримуваними Туреччиною бойовиками опозиції, загинули 35 мирних жителів.

Ще понад 30 людей отримали поранення, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини.

"Сирійська група цивільної оборони "Білі каски", яка діє у контрольованих опозицією районах, заявила, що ракети спричинили пожежу в житловому районі Афріна. Її загасили добровольці", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із закритого табору в Сирії евакуювали українок із дітьми

Місто Афрін перебуває під контролем Туреччини та союзних їй бойовиків сирійської опозиції з 2018-го. Після проведеної військової операції сирійських курдських бойовиків та тисячі курдських жителів витіснили з цього району.

Відтоді Афрін і прилеглі села стали місцем нападів на турецькі й підтримувані Туреччиною цілі. Анкара вважає курдських бойовиків, які контролюють частину сирійської території вздовж кордону з Туреччиною, терористами.

2017 року стало відомо, що в двох закритих таборах - Аль Холл і Родж на території "Сирійського Курдистану" перебувають жінки й діти з України. З кінця минулого року Головне управління розвідки Міністерства оборони спільно з МЗС почали евакуювати українських громадян із Сирії.

19 жовтня успішно завершили спецоперацію з евакуації українців з Сирії. В Україну повернули жінку з чотирма дітьми. Кримчанка Іман і четверо її дітей більше двох років перебували в таборі закритого типу Радж.

Зараз ви читаєте новину «Унаслідок ракетного обстрілу міста загинули 35 мирних жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути