Ексклюзиви
пʼятниця, 16 червня 2023 11:48

В продажу з'явились квитки на туристичні польоти в космос. Ціна також космічна

В продажу з'явились квитки на туристичні польоти в космос. Ціна також космічна
Virgin Galactic запустить перший комерційний політ у космос 27 червня. Фото: virgingalactic.com

Компанія Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона оголосила про запуск першого комерційного польоту Galactic 01, який відбудеться з 27 до 30 червня.

Місія стартує з космодрому Америка в Нью-Мексико, повідомила пресслужба компанії.

"Науково-дослідна місія перевезе трьох членів екіпажу з ВПС Італії та Національної дослідницької ради Італії для проведення досліджень мікрогравітації. Космічний політ продемонструє цінність і потужність унікальної суборбітальної наукової лабораторії, яку пропонує Virgin Galactic", – йдеться у заяві представників компанії, опублікованій у четвер.

Суборбітальна система космічних польотів Virgin Galactic складається з двох елементів: літака-носія VMS Eve та космічного літака SpaceShipTwo з шістьма пасажирами та двома пілотами під назвою VSS Unity. Квиток на борт VSS Unity зараз коштує $450 тис.

Eve злітає зі злітно-посадкової смуги з Unity під крилами, а потім скидає космічний лайнер на висоті близько 15 тис. м. Потім Unity запускає свій бортовий ракетний двигун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA полетить на астероїд, вартість якого перевищує сумарну економіку Землі

Пасажири на борту космічного літака отримають кілька хвилин невагомості та зможуть побачити Землю з космосу.

Unity вже здійснила п'ять тестових місій у суборбітальний простір, останню – 25 травня. Цей політ став першим виходом Virgin Galactic у космос з липня 2021 року. Компанія на деякий час припинила роботу Unity та Eve для виконання робіт з технічного обслуговування та модернізації.

Virgin Galactic тимчасово зупиняла бронювання місць для космічних польотів в 2014 році. Причиною стала катастрофа під час тестового польоту. Тоді загинув один пілот космольоту.

Зараз компанія створює флот нових космічних літаків класу "Дельта", які запускатимуть раз на тиждень. Нові космічні лайнери повинні почати працювати з 2026 року.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з британським мільярдером, засновником компанії Virgin Group і неприбуткового фонду Virgin Unite Річардом Бренсоном. Він став новим амбасадором фандрайзингової платформи United24.

Зараз ви читаєте новину «В продажу з'явились квитки на туристичні польоти в космос. Ціна також космічна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути