понеділок, 08 листопада 2021 21:54

В Празі помер українець, побитий охоронцем

В Празі помер українець, побитий охоронцем
Покійний Павло Ратов загинув від удару в голову / Сторінка Світлани Ратової в facebook

Житель Стрия, що на Львівщині, Павло Ратов, 42 роки, помер у лікарні в Празі у п'ятницю, 5 листопада.

Він потрапив до реанімації, після того, як його вдарив охоронець нічного клубу. Про смерть чоловіка виданню ZAXID.NET розповіла дружина покійного Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обійняв мене й дитину, потім дістав ніж" - моторошні подробиці загибелі 7-річного хлопчика в Польщі

Інцидент стався 10 жовтня. Ратов з двома українцями, з якими разом працював на будівництві, пішли прогулятися вечірньою Прагою. Повертаючись додому зайшли до нічного клубу Goldfingers у центрі чеської столиці. Побачивши ціни, вирішили піти геть. Зі слів Світлани, чоловіки у клубі не затримувалися, і відразу пішли до виходу.

Охоронець, який стояв на вході в клуб, почав словесно ображати їх. Кричав чеською, щоб вони йшли геть, що вони погані українці й свині. Штовхав одного з них у спину. Вже на вулиці охоронець вдарив Павла у голову. Той впав, розбив голову і втратив свідомість. Більше до тями не приходив. На відео з камер спостереження усе видно.

У лікарні у чоловіка діагностували важку черепно-мозкову травму і набряк мозку. Павло був у реанімації без свідомості майже місяць. У п'ятницю, 5 листопада, помер у лікарні, не приходячи до тями.

Чеська поліція відкрила кримінальне провадження, однак охоронця ще не затримали. Дружина найняла адвоката і дізналася, що охоронець - колишній боксер. Раніше його вже притягували до кримінальної відповідальності. Зараз він продовжує працювати у клубі.

Світлана перебуває у Празі. Вона поїхала туди, аби забрати тіло чоловіка в Україну. Усі витрати з перевезення дружина взяла на себе. За її словами, в українському консульстві їй відмовили у допомозі.

У Великій Британії поліцейському пред'явили обвинувачення у викраденні і вбивстві жінки. У причетності до злочину також підозрюють його дружину-українку. Йдеться про 48-річного працівника поліції Лондона Уейна Казінса. Разом з ним заарештували і його дружину-українку Олену. Згодом жінку відпустили під заставу.

Зараз ви читаєте новину «В Празі помер українець, побитий охоронцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути