Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2021 11:00

У Пермі чоловік у масці розстріляв студентів в університеті

У Пермі чоловік у масці розстріляв студентів в університеті
Стрілець заходить в університет / Кадр з відео РБК

У понеділок, 20 вересня, 18-річний Тимур Бекмансуров відкрив стрілянину в Пермському державному національно-дослідницькому університеті. Під час арешту його підстрелили, і від ран він помер.

Під час стрілянини загинули восьмеро людей, ще шестеро постраждали. Про це пише РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США біля університету сталася стрілянина: є постраждалі

Стрілець увійшов в будівлю і відкрив вогонь з вогнепальної зброї. Частина студентів закрилися від нападника в аудиторіях вузу. Деякі вистрибнули з вікон. Стрілець наперед виклав план нападу в соцмережі.

"Те, що сталося, не теракт. Я не був в екстремістських організаціях, не був вірянином, аполітичний. Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії проводив самостійно. Напевно, пишу це для спрощення роботи слідчих або тих, хто все це розгрібатиме. Гнів переповнює мене, я хочу зруйнувати все на своєму шляху, залишити в цьому світі якомога більше болю. Ті, кого не зможу вбити, назавжди запам'ятають цей день. Я терпів усіх людей навколо себе всі ці роки лише заради цього моменту. Я зневажаю себе так само, як і всіх вас. Як же добре, що скоро все закінчиться. Я зможу відчути себе живим хоча б у ці 10 хвилин", - написав Бекмансуров.

В одній з полтавських шкіл дівчина стріляла з арбалета. Двоє вчителів отримали поранення. Інцидент стався 6 вересня о 10:30 на території загальноосвітньої школи №11 в Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «У Пермі чоловік у масці розстріляв студентів в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути