четвер, 25 лютого 2021 11:41

У паспортах може з'явитися третій гендер

У паспортах може з'явитися третій гендер
Бюрократична тяганина зі зміною гендеру в паспорті та інших документах є для багатьох нездоланною. Фото: pixabay.com

У США в паспортах та інших документах може з'явитися ще один гендер, окрім чоловічого чи жіночого. Звернення щодо запровадження додаткового гендеру Х вже зробили десятки штатів.

3-й гендер потрібен для того, аби визначати людей, які не вважають себе однозначно чоловіками чи жінками, пише The New York Times. Мова про трансгендерів, небінарних людей та інтерсексуалів.

З 2010 року законодавство США дозволяє американцям змінювати гендер у паспортах, обираючи з 2 варіантів. Для цього необхідно додати медичну довідку про гендерний перехід. Президент Джо Байден пообіцяв змінити це, тож Американська спілка захисту громадянських свобод тисне на нього, аби відповідне рішення ухвалили найближчим часом. Спілка веде перемовини з Білим домом про включення нейтрального варіанту гендеру в документи, що посвідчують особу. Це дозволить людям обирати свій гендер без судових дозволів чи медичних довідок, які фактично неможливо отримати без страховки.

Бюрократична тяганина зі зміною гендеру в паспорті та інших документах є для багатьох нездоланною. Близько 350 тис. осіб не мають документів, що правильно визначають їхнє ім'я та гендер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільда Свінтон зробила несподіване зізнання про свою орієнтацію

Акторка та продюсерка Елен Пейдж заявила, що вважає себе трансгендерним чоловіком. Пейдж попросив звертатися до нього Еліот, а не Елен, а також називати "він".

Зараз ви читаєте новину «У паспортах може з'явитися третій гендер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути