середа, 09 жовтня 2019 07:49

В ООН заговорили про фінансову кризу

В ООН заговорили про фінансову кризу
ООН потерпає від фінансової кризи. Фото - podrobnosti.ua

Організація Об'єднаних Націй зіткнулася із серйозним виснаженням фінансових ресурсів.

Це найбільша криза, з якою зіткнулася ООН майже за десятиліття. Існує загроза, що люди можуть залишитися без зарплатні, заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Генеральний секретар ООН направив звернення країнам-членам з питання про найбільш серйозну фінансову кризу, з якою стикається ООН майже за десятиліття. Існує загроза того, що у організації різко скоротяться фінансові ресурси до кінця місяця і вона не зможе здійснювати виплати персоналу і постачальникам", — скаазно в повідомленні офіційного представника Генсека ООН Стефана Дюжарріка на сторінці організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генсека ООН відповів, що заважає іноземцям інвестувати в Україну

Відзначається, що Гутерріш висловлює вдячність тим 129 країнам, які вже внесли внесок до бюджету ООН. І закликає решту держав виконати свою частину фінансових зобов'язань перед організацією. Це єдиний спосіб уникнути прострочення по платежах.

Також генсек просив негайно вжити додаткових заходів: скорочувати офіційні поїздки, відкладати витрати на товари та послуги і припинити заходи, заплановані поза офіційними годинами засідань у місцях служби в штаб-квартирі. Бо лише заходи по скороченню витрат організації дозволили зберегти кошти, необхідні для забезпечення відкриття дебатів на Генеральній асамблеї ООН і зустрічей на високому рівні, що відбулися у вересні.

Організація Об'єднаних Націй - глобальна міжнародна організація, заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско. Декларованою метою діяльності організації є підтримання та зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвиток співробітництва між державами світу.

Зараз ви читаєте новину «В ООН заговорили про фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути