субота, 09 грудня 2017 09:44

В ООН не підтримали рішення США щодо Єрусалиму

В ООН не підтримали рішення США щодо Єрусалиму
Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, що присвячене визнанню США Єрусалиму столицею Ізраїлю. Фото: radiosvoboda.org

Рішення Дональда Трампа, президента Сполучених Штатів Америки, про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю ніхто не підтримав.

Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, що присвячене визнанню США Єрусалиму столицею Ізраїлю, повідомляє DW.com. Однак усі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

Проте Радбез, з огляду на право вето США, не став приймати ані спільної заяви, ані резолюції.

Представник Єгипту в ООН назвав рішення "небезпечним прецедентом". А дипломати Великобританії, Італії, Швеції і (не представленої в Радбезі) Німеччини навіть виступили зі спільною критичною заявою.

Як переконані представни європейських країн при ООН, це рішення "не відповідає резолюціям ООН" і "нічим не допоможе встановленню миру в регіоні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Палестині заявили, що Трамп оголошує війну

Ніккі Гейлі, постійний представник США при ООН, стверджує, що США визнали Єрусалим столицею "заради миру". Та наголосила: "Я розумію побоювання членів, які скликали це засідання. Всі зміни протікають важко, але ми ніколи не повинні забувати, чого може досягти правда".

Тисячі палестинців вийшли на вулиці Єрусалима, Західного берега і сектора Газа, щоб висловити протест проти рішення США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «В ООН не підтримали рішення США щодо Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути